ŞANLIURFA- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emeklilere şehirler arası yolculuklarda yüzde 20 indirim müjdesi Şanlıurfa'da bazı firmalar tarafından hiçe sayılıyor. Resmi Gazete'de yayımlanan ve yıl sonuna kadar geçerli olan bu haktan yararlanmak isteyen emekliler, firmaların çeşitli bahanelerle indirim yapmaktan imtina etmesiyle hayal kırıklığına uğruyor.

Şanlıurfa'daki bazı firmalar bu yasal düzenlemeyi görmezden gelerek emeklilere indirim yapmayı reddediyor. Yaşanan bu durum, emeklilerin tepkilere neden oluyor. 

İsmini vermek istemeyen bir emekli, Şanlıurfa Şehirler Arası Otobüs Terminalini aradığını ve indirim talep ettiğini belirtti. Emekli, bir firmanın sadece engellilere indirim yapıldığını, emeklilere yapılmadığını belirterek indirim yapmadığını söyledi. Emekli başka bir firmanın ise indirimin olmadığını, böyle bir bilginin kendisine ulaşmadığını söylediğini ifade etti.

Şanlıurfa’nın Duayen Esnafı Hacı İmam Demir Hayatını Kaybetti Şanlıurfa’nın Duayen Esnafı Hacı İmam Demir Hayatını Kaybetti

Emeklilerin bu haktan mağdur olmaması ve yasal düzenlemenin tam anlamıyla uygulanması için ilgili kurumların devreye girmesi bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi