Kayseri'de düzenlenen 'Erciyes Dağı, Tekir Yaylası ve çevresi Karbon Yutak Alan Ağaçlandırması' programında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye'nin yeşil dokusunun hızla tükenmekte olduğuna dikkat çekti. Anadolu'nun binlerce yıllık mirasının talan edildiğini belirten Özhaseki, ağaçların yok edilmesi ve ormanların kıyıma uğramasıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"Türk geleneğinde hatıra ormanlarının önemli bir yeri bulunuyor; ancak, bu mirasın gün geçtikçe yok olduğunu görüyoruz" diyen Bakan Özhaseki, Anadolu'nun yeşil örtüsünün adeta birer birer yok edildiğini vurguladı. "Her tarafı yemyeşil, zümrüt gibi olan Anadolu coğrafyasını adeta talan ettik. Ağaçlarımızı yok ettik, ormanlarımızı da kel hale getirdik" sözleriyle çevre felaketine dikkat çeken Özhaseki, bu durumun acilen durdurulması gerektiğini vurguladı.

Bir istatistik daha açıklandı! Şanlıurfa’nın sıralaması yine şaşırtmadı Bir istatistik daha açıklandı! Şanlıurfa’nın sıralaması yine şaşırtmadı

Türkiye'nin dünyada orman varlığını artıran ender ülkelerden biri olduğunu hatırlatan Bakan Özhaseki, ülke genelinde ormanları çoğaltacak ve koruyacak adımların atılması gerektiğini belirtti. Bu çerçevede bugün, Kayseri'de 271 bin ağacın toprakla buluşturulacağını ifade eden Özhaseki, bu adımın sadece bir başlangıç olduğunu ve daha fazla yeşil alanın oluşturulması için kararlılıkla çalışacaklarını dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi