İZMİR (AA) - Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer, "Arçelik Enerji Çözümleri Tırı'nın ilk durağının İzmir'deki organize sanayi bölgeleri (OSB) olacağını söyledi.

Çeşme ilçesindeki bir otelde basın mensuplarıyla bir araya gelen Dinçer, OSB'lerdeki işletmelerin yenilenebilir enerji dönüşümünü teşvik etmek amacıyla hayata geçirdikleri "Enerji Çözümleri Tırı" projesini tanıttı.

İzmir'in coğrafi konumu, ekonomisi, turizmi, yetişmiş iş gücü, nitelikli ve yeniliklere açık nüfusuyla Arçelik için öneme sahip kentlerin başında geldiğini belirten Dinçer, müşteri deneyimi odaklı ilk konsept mağaza ve ilk iklim dostu mağazayı bu şehirde hizmete aldıklarını hatırlattı.

Yenilenebilir enerji atılımına da yine İzmir'den başlattıklarını vurgulayan Dinçer, "Arçelik Enerji Çözümleri Tırı'nın ilk durağı İzmir olacak. Tırımız 27-29 Mayıs tarihleri arasında İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde, 3 Haziran da ise Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nde ziyarete açık olacak, yenilenebilir enerjinin potansiyelini şirketlere aktaracak. Tır, yıl sonuna kadar Manisa, Afyon, Ankara, Bursa, Kocaeli, İstanbul, Tekirdağ, Kayseri, Adana ve Gaziantep gibi birçok ilde yer alan organize sanayi bölgelerini ziyaret edecek. İşletmelere yenilenebilir enerji çözümlerimizi tanıtacak tırımızla ülkemizin yenilenebilir enerji dönüşümüne ivme kazandırmaya çalışacağız." dedi.

Dinçer, İzmirli tüketicilerin çevreye duyarlı ürünleri tercih ettiğini dile getirdi.

Engelli genç, yapay zeka teknolojisi kullanarak iki parmağı ve sesiyle içerik üretiyor Engelli genç, yapay zeka teknolojisi kullanarak iki parmağı ve sesiyle içerik üretiyor

İzmir'in 17 organize sanayi bölgesiyle Türkiye'nin üretim kapasitesinin önemli bir kısmını oluşturduğunu anlatan Dinçer, şunları kaydetti:

"İzmir, yenilenebilir enerjide de öncü bir ilimiz. Güneş enerjisi potansiyeliyle Antalya'dan sonra ikinci sırada yer alıyor. Yılın yaklaşık 300 gününü güneşli geçiriyor. Şirket olarak bu kaynaktan yararlanıyor, İzmir ve çevresinde bayilerimizin çatılarını güneş panelleriyle yeniliyoruz. Mağaza önlerine ise elektrikli araç şarj istasyonları yerleştiriyoruz. Arçelik Enerji Çözümleri Tırı ile de yeşil enerjiye geçişi hızlandırarak hem İzmir’deki işletmelerin temiz ve sınırsız bir kaynaktan yararlanarak daha az fatura ödemelerine yardımcı olmayı hem de gezegenimiz için değer yaratmayı amaçlıyoruz."

Toplantının ardından Dinçer, basın mensuplarına tırı gezdirdi.


Kaynak: aa