Uzmanı "sakın macera aramayın" diyerek uyardı... 

Finans piyasalarının önde gelen isimlerinden İslam Memiş, kendi YouTube kanalında yayınladığı "Sakın macera aramayın, süreç başladı!" başlıklı video ile yatırımcılara haftalık değerlendirmelerde bulundu. 

Ancak belirttiği hususların yatırım tavsiyesi olmadığını vurgulayan Memiş'in tahminlerinden öne çıkanlar şu şekilde:

ALTINA DİKKAT

Memiş'in altın hakkındaki değerlendirmelerine göre, ons altının haftayı yüzde 1.34'lük bir değer artışıyla tamamladığı ve 2 bin 55 dolar seviyesinde olduğu bilgisini paylaştı. Özellikle altın alacaklara perşembe gününe kadar işlem yapmaları konusunda uyarılarda bulunan Memiş, ABD enflasyon verisi açıklandıktan sonra yaşanan baskılanmanın ardından altının toparlanarak yükseldiğini belirtti.

Memiş'in tahminlerine göre, altın, gümüş, Euro ve sterlin gibi enstrümanlarda kısmi düzeltme hareketleri olabileceğini ancak genel olarak düşüş beklentisinin olmadığını söyledi. İlerleyen üç ay içinde bu enstrümanlarda yavaş bir yükseliş trendi beklediğini ifade etti.

Haftayı yükselişle tamamlayan finans piyasalarının, önümüzdeki haftalarda da yükseliş eğilimine devam edeceğini belirten İslam Memiş, yatırımcılara satış için karar almamaları konusunda tavsiyede bulundu. Hem döviz kurlarında hem de emtia fiyatlarında yukarı yönlü hareketlerin devam edeceğini belirten Memiş, yatırımcıları macera aramamaları konusunda uyardı.

GRAM ALTIN O RAKAMI GÖRECEK

Memiş, gram altındaki son değerlendirmeleri yaparak şunları söyledi:

"Özellikle 2050 -2070 lira aralığında dengelenen bir gram altın vardı. Ons tarafında bir düşüş gördük ama dolar güçlü duruşunu koruduğu için 30 lira seviyesinin üzerine yerleştiği için gram altın tarafında 2050 lira seviyesinin altında rakamlar çok göremedik.

Gram altında 2090 lira direncini önümüzdeki haftalarda beklediğimi ifade etmek isterim. 2090 seviyesi test edildikten sonra yılın ilk çeyreğinde daha önce de telafuz ettiğim 2150-2200 lira seviyelerini göreceğiz. Bu yılla alakalı 3000 bin lira öngörümüz gerçekleşecek.

Novo Nordisk Türkiye, "En İyi İşveren" seçildi Novo Nordisk Türkiye, "En İyi İşveren" seçildi

Haftayı yükselişle tamamlıyoruz. Önümüzdeki hafta bu yükselişler devam edecek. Satış için herhangi bir karar almayın. Çünkü hem döviz kurlarında hem emtia fiyatlarında yukarı yönlü hareketlerin devam edeceğini ben belirtmek isterim."

Editör: Haber Merkezi