Özyeğin Üniversitesi "THE Impact Rankings 2024"te vakıf üniversiteleri arasında birinci oldu Özyeğin Üniversitesi "THE Impact Rankings 2024"te vakıf üniversiteleri arasında birinci oldu

İSTANBUL (AA) - Altınbaş Üniversitesi, 16. kuruluş yıldönümünü düzenlediği özel bir törenle kutladı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Fatma Altınbaş Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törene, üniversitenin idari ve akademik kadrosunun yanı sıra Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Ertuğrul Selçuk Güldüler, Bağcılar Kaymakamı Abdullah Uçgun, Mütevelli Heyet Başkanı Ali Altınbaş, Mehmet Altınbaş Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Vakkas Altınbaş ve Yönetim Kurulu Üyesi Sofu Altınbaş katıldı.

Tören sırasında, üniversitede 7 yıldır hizmet veren akademik ve idari personele "7. Hizmet Yılı Ödülü" verildi. Ayrıca, mezun öğrencilerin başarılarını taçlandırmak amacıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen 4 farklı kategoride "Seçkin Mezun Ödülleri" sahiplerini buldu.

Açıklamada törende yaptığı açılış konuşmasına yer verilen Altınbaş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan, üniversitenin çocukluk çağından yetişkinlik çağına geçtiğinin altını çizerek, "Üniversitemiz sadece İstanbul’da ve Türkiye’de değil artık bölgemizde tanınan, bilinen, itibar sahibi, iş birliği yapılan, öğrenci gönderilen ve öğrencisi kabul edilen, öğretim üyesi gönderen ve kabul edilen önemli bir yüksek öğretim müessesi haline geldi. 7-8 yıl önceki gibi çocukluk çağı ifadelerini kullanmıyoruz. Artık yetişkinlik çağına geçmiş, her geçen yıl kalitesine ve büyüklüğüne artı değerler ekleyen ve genişleyen bir üniversiteyiz. Sizlerin de katkılarıyla geleceğimize umutla bakıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Altınbaş Üniversitesi'nin uluslararasılaşma politikası gereği, toplam öğrenci sayısının yüzde 51'inin yabancı öğrencilerden oluştuğunu belirten Erhan, "Dünyanın 105 farklı ülkesinden gelen öğrencilerimiz var. 2024 rakamlarına göre, üniversitemiz toplam öğrenci sayısının yüzde 51’i uluslararası öğrencilerden oluşmakta. Bu çerçevede de Türkiye’deki birincilik pozisyonumuzu koruyoruz." ifadelerini kullandı.

Uluslararası düzeyde makaleleri indeksleyen Scopus Akademik Veri Bankası listesine göre bu yılın üniversite sıralamasında üniversitenin dünya genelinde ilk 100'e giren tek Türk üniversitesi olduğunu vurgulayan Erhan, şunları kaydetti:

"Uluslararasılaşma hedefimize istinaden gerek Erasmus gerek ikili akademik iş birlikleri içerisinde en fazla sayıda öğrencimizi ve personelimizi yurtdışına değişim programlarına göndererek bu yıl kendi içimizde rekor kırdık. Yine uluslararası düzeyde kıymetli makaleleri indeksleyen Scopus Akademik Veri Bankası listesine göre de 2024 üniversite sıralamasında Altınbaş Üniversitesi etki alanında kategorisinde Türkiye’deki üniversiteler arasında 31., vakıf üniversiteleri arasında da 11. oldu. İnovasyon alanı kategorisinde de üniversiteler arasında 49., vakıf üniversiteleri arasında da 16. olarak akademik başarılarımıza bir yenisini ekledik."

Türkiye’de AB Horizon Projesi alan iki üniversiteden biri olduklarını da kaydeden Erhan, "7 buçuk milyon avroluk bir projeyi bu sayede üniversitemize kazandırmış olduk. Projeyi almamıza vesile olan herkese teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.


Kaynak: aa