URFAHABERMERKEZİ / Abdullah TOPRAK'ın Haberi - Duygu Sömürüsüyle Servet Biriktirdi!
Yalova'da zabıta ekiplerinin düzenlediği operasyonda yakalanan bir dilencinin üzerindeki para miktarı büyük yankı uyandırdı. Yalova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan M.P. isimli dilenci, Zabıta Karakolu'na götürülerek üst aramasına tabi tutuldu. Aramada, çok sayıda kağıt para ele geçirildi.
Paraların miktarını belirlemek için 6 zabıta personeli görevlendirildi. Yapılan detaylı sayımda, M.P’nin üzerinden 164 bin 125 TL, 10 Avro ve 5 dolar çıktığı tespit edildi. Büyük şaşkınlık yaratan bu durum, vatandaşların duygularını sömüren dilencilere karşı daha sıkı denetim yapılması gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi.
Ramazan ve Dini Günlerde "Kazanç Kapısı" Açılıyor
Özellikle Ramazan ayında, kandillerde, cuma günleri ve dini bayramlarda vatandaşların duygularını istismar eden dilenciler, haksız kazanç elde etmeye devam ediyor. Trafikte kırmızı ışıkta duran sürücülerden para isteyen, cami çıkışlarında vatandaşların dini duygularını sömürerek para toplayan dilenciler, büyük bir sektör haline geldi.
Yetkililer, vatandaşları bu tür durumlara karşı dikkatli olmaya davet ederken, trafikte, cami çıkışlarında veya kalabalık noktalarda duygu sömürüsü yapan kişilere para verilmemesi gerektiğini vurguladı. Zabıta ekiplerinin denetimlerini artıracağı belirtilirken, yakalanan dilenci M.P. hakkında yasal işlem başlatıldığı ve üzerindeki paralara el konulduğu öğrenildi.
Vatandaşlar Tepkili!
Olayın ardından sosyal medyada birçok kişi, dilenciliğin bir meslek haline geldiğini ve bunun önüne geçilmesi gerektiğini dile getirdi. Birçok vatandaş, gerçekten ihtiyaç sahibi olan insanlarla, bu işi fırsata çeviren kişilerin ayrıştırılması gerektiğini ifade etti.
Yetkililer, bu tür durumların önüne geçebilmek için vatandaşların bilinçli hareket etmesi gerektiğini belirterek, şüpheli durumların zabıta ekiplerine bildirilmesini istedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: