Mardin’in Midyat ilçesinde çekimleri devam eden ve geniş bir izleyici kitlesine ulaşan “Uzak Şehir” dizisi, son günlerde büyük bir tepkiyle karşı karşıya kaldı. Dizinin başrol oyuncularının sosyal medyada boykot edilen Coca-Cola markasının reklamını paylaşması, vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşları tarafından sert eleştirilerle karşılandı.
Tepkilerin odağında yer alan diziye en net tepki Eğitim Bir-Sen Midyat İlçe Başkanı Hüseyin Yücel'den geldi. Yücel yaptığı yazılı açıklamada, dizinin artık ilçede çekilmesini istemediklerini belirtti.
"Bu şehir vicdanını satanı kabul etmez" diyen Yücel, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“İlçemizde çekilen ve halkımızın bağrına bastığı bu dizi, artık ilçemizde istenmiyor. Bu şehir, acının karşısında susanı da, üç kuruşluk sponsorluğu uğruna vicdanını satanı da kabul etmez. ‘Uzak Şehir’ dizisi, bu halkın kalbinde sadece adı gibi: UZAK.”
Yücel’in açıklaması kısa sürede sosyal medyada geniş yankı bulurken, bazı vatandaşlar da dizinin ilçeden taşınması gerektiğini savunarak kampanya başlattı. Dizinin yapımcıları ve oyuncularından ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
Son dönemde artan tüketici boykotları çerçevesinde, özellikle sosyal duyarlılığı yüksek projelerde rol alan sanatçılardan beklentilerin arttığı gözlemleniyor. “Uzak Şehir” ekibine yönelik bu tepkinin dizinin geleceğini nasıl etkileyeceği ise merak konusu.
Yorumlar
Kalan Karakter: