Şanlıurfa, Adıyaman ve Kilis'te sıcak hava etkisini sürdürüyor Şanlıurfa, Adıyaman ve Kilis'te sıcak hava etkisini sürdürüyor

ŞANLIURFA- Gazeteci Emre Erciş’in bir firmaya dair yaptığı araştırma sonucundaki Şanlıurfa ayrıntısı gündemdeki yerini aldı.

Gazeteci Erciş Şanlıurfalı bir dönem AK Parti Mersin Aday Adayı da olan İ.H.K. isimli şahsın 2018 yılında İstanbul Esenyurt’ta bir şirket kurduğunu, 2019-2023 yılları arasında da Halfeti, Birecik Akçakale, Harran, Ceylanpınar ve Viranşehir Belediyelerinden “Vektör Mücadelesi, Dezenfeksiyon, Sokak Hayvanları Rehabilitasyonu Ve Besleme Hizmetleri, Park Bahçe Zararlıları İle Mücadele Ve Bakımı Hizmetleri Hizmet Alım İşi” ihale aldığını iddia etti. Farklı zamanlarda peyder pey yapılan ihalelerin tutarı ise 261 milyon 366 bin TL’yi buldu. Gazeteci Erciş, şirketin aldığı ihalelere karşılık ödediği vergiye dikkat çekerek “Söz konusu şirketin 2019-2020-2021-2022 ve 2023 yılında devlete vergi olarak tahakkuk ettiği meblağın toplamı 548 bin 349 TL” dedi. 

GÖRÜNEN VE GÖRÜNMEYENLER

Gazeteci Erciş “Araştırmalarım devam ediyor” diyerek gündeme taşıdığı araştırmasıyla buzdağının görünen kısmını kaleme alırken Şanlıurfalı Gazeteci Cengiz Aksan ise farklı noktalara değindi. Buzdağının görünmeyen kısımlarına adeta mercek tutan Gazeteci Aksan “Emre Erciş, işin daha çok vergisel boyutuna dikkat çekmiş. Asıl incelenmesi gereken bu ihalelerin nasıl alındığı, işin ne derece yapıldığı, suiistimal, menfaat sağlama ve bu yolla usulsüz para kazanma olup olmadığı. Köyleriyle birlikte 100 bini bulmayan bir ilçede 100 milyonluk ilaçlama mantıklı değil. Bu firma sadece Urfa'dan değil, birçok şehirden ihaleler almış. Emre Erciş galiba yoğunluk Urfa'da olunca konuyu mercek altına almış” dedi.

BORÇLU BELEDİYELER BORÇLARINI NASIL ÖDEDİ?

Gazeteci Aksan firmanın borçlara karşılık bir ilçeden arsa aldığını da iddia ederek “Alınan arsalar, verilen villa, seçimde harcanan paralar, geçmişte önemli bir konumda danışman olan F.S. Bir büyüğün kardeşi A.A. da bu ve benzeri işlerin içinde. Sadece Emre beyin yazdığı şirket değil, bunun dışında 6-7 şirketi daha varmış” ifadelerini kullandı.

İddianın muhatabı belediyelerden ise henüz bir açıklama gelmedi. 

Editör: Haber Merkezi