Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 yılı Mart ayı kümes hayvancılığı üretim istatistiklerini kamuoyuyla paylaştı. Açıklanan verilere göre, mart ayında kümes hayvancılığı üretiminde gözlemlenen artış, hem yumurta hem de et üretiminde kendini gösterdi.

TAVUK ETİ ÜRETİMİNDE ARTIŞ

Mart ayında, Türkiye genelinde 204 bin 912 ton tavuk eti üretildi. Bu rakam, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,7, bir önceki aya göre ise yüzde 1,6 artış gösterdi. Üretimdeki bu artış, sektörün büyüme eğilimini koruduğunu gösteriyor.

YUMURTA ÜRETİMİ YÜKSELİYOR

Tavuk yumurtası üretiminde de önemli bir artış kaydedildi. Mart ayında, tavuk yumurtası üretimi aylık bazda yüzde 3,6 artarak 1 milyar 790 milyon 81 bin adede ulaştı. Bu veriler, tüketici talebinin karşılanması ve ihracat potansiyelinin artırılması açısından büyük önem taşıyor.

Üretimde yaşanan bu artışla beraber tavuk ve yumurta fiyatlarında düşüş olup olmayacağı merak konusu.

KESİLEN TAVUK VE HİNDİ ETİ ÜRETİMİ

Kesilen tavuk sayısı da geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3,4 artarak 112 milyon 777 bin olarak kayıtlara geçti. Aynı dönemde hindi eti üretimi ise yüzde 16,9 gibi önemli bir artışla 5 bin 29 tona ulaştı.

OCAK-MART DÖNEMİNDEKİ GELİŞMELER

Ocak-Mart 2024 döneminde de kümes hayvancılığı üretiminde belirgin artışlar gözlemlendi. Geçen yılın aynı dönemine kıyasla, tavuk yumurtası üretimi yüzde 5,7, kesilen tavuk sayısı yüzde 7,3, tavuk eti üretimi yüzde 7,5 ve hindi eti üretimi yüzde 26,5 oranında arttı.

Yabancılar borsayı talan etti: Haftalardır o hisseleri kapış kapış topluyorlar Yabancılar borsayı talan etti: Haftalardır o hisseleri kapış kapış topluyorlar

Bu veriler, kümes hayvancılığı sektörünün Türkiye’deki büyüme trendini sürdürdüğünü ve üretim kapasitesinin artırılmasına yönelik çalışmaların başarılı olduğunu ortaya koyuyor.

Editör: Haber Merkezi