URFAHABERMERKEZİ / Abdullah Toprak'ın Haberi - Süper Lig'de eski düzen geri geliyor. 2025-2026 sezonu itibarıyla Türkiye'nin en üst düzey futbol organizasyonu olan Trendyol Süper Lig, pandemi döneminde geçici olarak artırılan takım sayısını yeniden 18’e düşürüyor. Bu düzenleme ile birlikte lig, daha rekabetçi ve dengeli bir yapıya kavuşmayı hedefliyor.
Pandemi sonrası ilk kez 18 takımlı yapı
Bilindiği üzere Süper Lig, pandemiden önce 18 takımlı formatla oynanıyordu. Ancak 2020 yılındaki küresel salgının etkisiyle alınan kararla ligdeki takım sayısı önce 21’e, ardından 19’a yükselmişti. Türkiye Futbol Federasyonu’nun aldığı son kararla birlikte, bu sezon sonunda üç takım küme düşecek, üç takım da TFF 1. Lig’den Süper Lig'e yükselecek ve lig eski yapısına geri dönmüş olacak.
Veda edenler: 4 takım elveda dedi
2024-2025 sezonunun ardından Süper Lig'e veda eden takımlar ise şöyle sıralandı:
- Adana Demirspor
- Sivasspor
- Bodrumspor
- Hatayspor
Bu dört takım, kötü geçen sezonların ardından TFF 1. Lig’e düştü.
Süper Lig'e “Merhaba” diyenler
Yeni sezonda Süper Lig’de mücadele etmeye hak kazanan ekipler de belli olmaya başladı. TFF 1. Lig’i ilk iki sırada tamamlayan Kocaelispor ve Gençlerbirliği, doğrudan Süper Lig bileti aldı. Süper Lig'e çıkacak üçüncü ve son takım ise 2 Haziran’da oynanacak olan Play-Off finaliyle netleşecek. Finalde karşı karşıya gelecek ekipler Bandırmaspor ve İstanbulspor oldu. Kazanan ekip, Süper Lig’in 18. takımı olacak.
Yeni sezonda daha rekabetçi bir lig
Bu düzenlemeyle birlikte, ligdeki takım sayısının düşmesiyle birlikte fikstür yoğunluğu azalacak, takımlar daha dinlenmiş şekilde sahaya çıkacak ve kalite artacak. Ayrıca küme düşme hattındaki rekabetin de artması bekleniyor.
Futbolseverler, 2025-2026 sezonunda daha tempolu, daha dengeli ve daha heyecanlı bir Süper Lig ile karşılaşacak.
Yorumlar
Kalan Karakter: