AK parti'nin seçim vaatlerinden biri de ev hanımlarının sigortalılığı ve emekliliğinde devletin prim desteği vermesiydi. Bu konuda çalışma başlatıldı. Açıklamayı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yaptı.

Işıkhan, katıldığı bir televizyon programında ev kadınlarının emekliliğiyle ilgili düzenleme hazırlıklarına ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

"Ev kadınlarına üçte bir prim desteğinin verilmesi konusundaki çalışmalarımızı başlattık. İsteğe bağlı sigortalılık kapsamında, yükümlü olunan primin üçte birinin devlet tarafından ödenmesi yönünde bir sistem kuruyoruz. Bunda kesinlikle bir sapma olmayacağını da özellikle vurgulamak isterim. Hedefimiz orta vadede bunu uygulamaya aktarmak olacak."

PRİM GÜN SAYISI 7 BİN 200’E DÜŞECEK Mİ?

Bakan Işıkhan, Bağkur'luların prim gün sayısının 9 bin günden 7 bin 200 güne düşürülmesine ilişkin seçim öncesi verilen vaatle ilgili de şunları ifade etti:

Halkbank'tan HUBrica ile girişimcilere destek Halkbank'tan HUBrica ile girişimcilere destek

"Sosyal güvenlik sistemimizin sürdürülebilirliğini sağlamak zorundayız. Bunu da prim gelirleriyle sağlıyoruz. Bu yüzden vatandaşlarımızı mümkün olduğu sürece istihdamda ve çalışma hayatında tutmaya gayret ediyoruz. Emeklilik aslında bir sonuçtur. Hepimiz çalışıyoruz, belli bir noktada hak ediyoruz. Burada tabii ki Bağkur'luların beklentisini saygıyla karşılıyorum. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Gün sayısının 9 bin günden 7 bin 200'e düşürülmesi konusu da seçim öncesinde verilen bir vaatti. Biz bunu da yerine getireceğiz".

Editör: Haber Merkezi