ŞANLIURFA- Şanlıurfa'da sıfır araç stokçuluğu yapan galeriler, Ticaret Bakanlığı'nın aldığı kararlar ve normalleşen satışlar ile birlikte büyük bir şok yaşıyor. Geçtiğimiz aylarda sıfır araç bulunurluğunun azalması ve fiyatların artması üzerine stokçuluk yapan galericiler, araçları yüksek fiyatlarla satarak büyük kazanç elde etmişti. 

Ticaret Bakanlığı'nın aldığı tedbirler ve sıfır araç ithalatındaki artış ile birlikte piyasaya bolca araç girmeye başladı. Ticaret Bakanlığı'nın aldığı tedbirler ve sıfır araç ithalatındaki artış ile birlikte piyasaya bolca araç girmeye başladı. Bu durum, sıfır araç fiyatlarında düşüşe neden oldu. Son olarak da hükümet tarafından yapılan indirimle birlikte sıfır araç fiyatlarında 300 bin TL'ye kadar indirimler gerçekleşti.

PANDEMİ VE ÇİP KRİZİ SONRASI FIRSAT DOĞDU

Pandemi süreci ve çip krizi nedeniyle sıfır araç bulmakta zorlanan vatandaşlar, bu indirimlerle araç sahibi olma imkanı buldu. Galerilerde ise ellerinde kalan yüksek fiyatlı sıfır araçlar kaldı. Yatırım aracı olmaktan çıkan bu araçlar, stokçulara büyük bir yük bindirdi.

SEÇİM SONRASI EURO DÜŞÜŞÜ DE VURDU

Seçim sonrası euro kurunun artacağı beklentisi ile de sıfır araç stoğu yapan galericiler, bu konuda da yanılmış oldu. Euro kurundaki düşüş ile birlikte araç fiyatları daha da geriledi.

UZMANLAR UYARIYOR: SEKTÖRE OLUMSUZ ETKİ MÜMKÜN

Bu durum, sıfır araç stokçuluğu yapan galeriler için büyük bir şok oldu. Uzmanlar, stokçuluk yapan galericilerin büyük zararlarla karşı karşıya kalacağını ve bu durumun sektöre olumsuz bir etki yaratabileceğini belirtiyor.

SIFIR ARAÇ ALMAK İÇİN DOĞRU ZAMAN

Sıfır araç almayı düşünen vatandaşlar için ise bu durum büyük bir fırsat. Vatandaşlar, şu anda sıfır araçları daha uygun fiyatlarla satın alabiliyor.

SIFIR ARAÇLARDA ZORUNLU ÖZELLİKLER

Sıfır araçlarda yeni dönem Haziran itibarıyla başlıyor. Artık araçlar aşağıdaki özelliklerle çıkacak:

Acil durum frenleme asistanı

Kaza veri kaydedicisi

Direksiyon müdahalesini içeren şerit takip asistanı

Sürücü yorgunluk algılama sistemi

Alkol kilidi hazırlığı

Ani frende otomatik yanan dörtlüler

Önden çarpmada yaya koruması için ‘safety glass’ özellikli ön cam

Trafik işareti algılama sistemini ve akıllı hız yardımı

300 BİN TL'YE KADAR İNDİRİMLER!

Otomotiv firmaları, sıfır araçlarda 300 bin liraya kadar indirim uygulayarak sıfır araç satışına başladı.

Ünlü tavuk markasında bakteri tespit edildi: Marketlerden apar topar toplatılıyor Ünlü tavuk markasında bakteri tespit edildi: Marketlerden apar topar toplatılıyor

Bu gelişmeler ışığında, Şanlıurfa'daki sıfır araç piyasasının önümüzdeki dönemde nasıl şekilleneceği merak konusu.

Editör: Haber Merkezi