Şanlıurfa’da kamuoyunu sarsan cinsel istismar davası, 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam ediyor. Öz babası tarafından nitelikli cinsel istismara uğradığı iddia edilen H.İ.’nin davasında bugün kritik bir duruşma yapıldı.
Şanlıurfa Barosu Çocuk Hakları Komitesi de davaya katılarak, mağdur çocuğun haklarının korunması için aktif rol aldı. Duruşmada, sanığın tutuklanması yönünde güçlü talepler dile getirilse de, mahkeme heyeti bu talebi reddetti. Ayrıca Çocuk Hakları Komitesi’nin davaya müdahil olma talepleri de kabul görmedi.
Savcının mütalaasının ardından mahkeme heyeti, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Dava, 25 Haziran 2025 tarihinde yeniden görülmek üzere ertelendi.
Olayın ciddiyeti ve kamu vicdanında yarattığı etki nedeniyle davayı takip eden sivil toplum kuruluşları ve çocuk hakları savunucuları, süreci dikkatle izlemeyi sürdüreceklerini belirtti.
H.İ.’nin yaşadıklarının tüm boyutlarıyla aydınlatılması ve adil yargılanma sürecinin sağlanması adına gözler bir kez daha 25 Haziran’daki duruşmaya çevrildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: