URFAHABERMERKEZİ / Abdullah TOPRAK'ın Haberi - Şanlıurfa’da, 25 Ocak 2025 Cumartesi günü Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) tarafından planlanan bakım ve çalışma faaliyetleri kapsamında elektrik kesintileri yaşanacak. Bakım çalışmaları, OSOS okuma işlemleri ve tehlike oluşturan hatların yenilenmesi gibi çeşitli nedenlerle gerçekleşecek kesintilerden birçok ilçe ve mahalle etkilenecek.
DEDAŞ, vatandaşların bu süreçte mağduriyet yaşamamaları için kesinti programını resmi kanallar üzerinden paylaştı. Vatandaşlara, kesintiden etkilenebilecekleri saat dilimlerinde hazırlıklı olmaları önerildi.
En Uzun Kesinti Harran ve Siverek’te
Harran ve Siverek ilçelerinde sabah saatlerinden itibaren başlayacak olan elektrik kesintileri akşam saatlerine kadar sürecek. Özellikle tehlike arz eden elektrik direklerinin yenilenmesi ve OG hat bakımı nedeniyle yapılacak kesintilerde, geniş mahalle grupları etkileniyor.
İşte Elektrik Kesintisi Yaşanacak İlçeler ve Detaylar:
Ceylanpınar
Saat: 10.00 – 16.00
Etkilenen Mahalleler: Aşağıyazıcı, Yukarıyazıcı, Halime, Denizci, Engelli, Yeşilköy, Hamzababa, Altıntepe, Uluhan, Karahisar, Diktaş, Yenişehir, Sarıtaş
Neden: OSOS okuma çalışması
Eyyübiye
Saat: 10.00 – 15.00
Etkilenen Mahalleler: Altınbaşak, Aşağıhemedan, Yukarıçaykuyu, Atlıkonak, Mil, Göldere, Ortahemedan, Yanıkçöğür, Dernek, Kızılkuyu, Ulak, Yukarıhemedan, Boybeyi
Neden: OSOS okuma çalışması
Haliliye
Saat: 10.00 – 11.00
Etkilenen Mahalleler: Hancığaz, Köprülük, Ambartepe, Sultantepe, Kap, Çamurlu, Büyükhan, Alkanlı, Külünçe, Boydere, Abdurrahmandede, Asya, Altın, Akçamescit, Kısas, Konuklu
Neden: Büyükhan Fiderinde OSOS okuma çalışması
Harran
Saat: 09.00 – 17.00
Etkilenen Mahalleler: Tekneli, Yolgider, Şükürali, Banarlı, Özlü, Küçükdüzlük, Kabataş, Yardımlı, Arın, Bellitaş, Büyüktürbe, Üzerlik, Olgunlar, Büyükdüzlük, Alacalı, Kırmıtlı, Yayvandoruk, Tantana, Çağbaşı, Ağcıl
Neden: Tehlike arz eden direğin deplase çalışması
Siverek
Saat: 10.00 – 18.00
Etkilenen Mahalleler: Erkonağı, Dilekli, Çavuşlu, Keçikıran, Savucak, Yoğunca, Aşlıca, Avurtepe, Gülpınar, Cinhisar, Çatlı, Dönemeç, Uzunziyaret, Gürakar, Çağa, Gerçek, Endarlı, Anacak
Neden: OG hat bakımı çalışması
DEDAŞ’tan Vatandaşlara Önemli Çağrı
Yetkililer, bu planlı kesintilerin bölgedeki elektrik altyapısının iyileştirilmesi ve daha güvenilir bir enerji akışının sağlanması için zorunlu olduğunu vurguladı. Kesintilerin planlanan saatler içinde tamamlanacağı belirtilirken, vatandaşlardan gösterdikleri anlayış için teşekkür edildi.
Kesintilerle ilgili güncel bilgi almak isteyen vatandaşlar, DEDAŞ’ın internet sitesi ve çağrı merkezi üzerinden detaylı bilgi edinebilir.
Yorumlar
Kalan Karakter: