URFAHABERMERKEZİ / Abdullah TOPRAK - Malatya’da sabah saatlerinde meydana gelen deprem bölge genelinde hissedildi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, merkez üssü Battalgazi ilçesi olan depremin büyüklüğü 5.6 olarak ölçüldü. Saat 09.00 sıralarında kaydedilen sarsıntının yerin yaklaşık 7 kilometre derinliğinde gerçekleştiği bildirildi.
Deprem, Şanlıurfa’nın yanı sıra Diyarbakır, Gaziantep, Kahramanmaraş, Hatay ve Adana gibi çevre illerde de hissedildi. Şanlıurfa’da sarsıntıyı hisseden vatandaşlar kısa süreli panik yaşayarak ev ve iş yerlerinden dışarı çıktı.
Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 5.6 olarak açıklarken, derinliğini 4.4 kilometre olarak duyurdu.
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, depremin ardından tüm ekiplerin hızla sahaya yönlendirildiğini belirtti. Çiftçi, ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuz durumun tespit edilmediğini ifade ederek, tarama çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.
AFAD’dan yapılan açıklamada da benzer şekilde, deprem sonrası şu ana kadar can veya mal kaybına ilişkin olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bildirildi. Açıklamada, ekiplerin bölgede saha çalışmalarına devam ettiği vurgulandı.
Yetkililer, vatandaşları artçı sarsıntılara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Yorumlar
Kalan Karakter: