Hem artan işgücü ve maliyetler, hem de finansmana erişimdeki güçlük irmaları her geçen gün krizin içine gömüyor. 

Geçtiğimiz günlerde OSB’de faaliyet gösteren iki firmanın konkordato ilan etmesinin ardından Gaziantep’te 3 firmadan daha konkordato haberi geldi. 

Gaziantep Doğuş'ta yer alan habere göre, konkordato ilan eden firmalar arasında halı üreticisi Mars Halı, Arka Halı ve İplik Sanayi A.Ş., Gold Aslan Ambalaj Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi ve Megapack Plastik İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi yer alıyor.

Mars Halı, 3 aylık konkordato süresini mahkeme kararıyla 1 yıla uzatmayı başardı. Arka Halı'nın konkordato süresi 6 ay, Gold Aslan Ambalaj ve Megapack Plastik'in ise 2 ay uzatıldı.

Ekonomik krizden olumsuz etkilenen firmalar, artan işgücü ve maliyetler ile finansmana erişimdeki güçlüklerle mücadele ediyor. Bu durum, Gaziantep'te birçok firmanın konkordato ilan etmesine ve hatta iflasa sürüklenmesine yol açıyor.

O hisseye yatırım yapanlar yandı: Tüm işlemler yasaklandı O hisseye yatırım yapanlar yandı: Tüm işlemler yasaklandı

Mars Halı'nın 3 yıl önce faaliyete başlamasına rağmen iflasın eşiğine gelmesi, krizin ne kadar derin olduğunu gösteriyor. 6000 metrekarelik kapalı alanda üretim yapan firmanın 1 yıllık ek süreyle mali durumunu toparlaması bekleniyor.

Gaziantep'te son zamanlarda artan konkordato ve iflas haberleri, kentin ekonomisi için endişe verici bir durum oluşturuyor. 

Editör: Abdullah Toprak