URFAHABERMERKEZİ / Abdullah TOPRAK'ın Haberi - Operasyon kapsamında tonlarca uyuşturucu madde ve milyonlarca uyuşturucu hap ele geçirilirken, binlerce şüpheli gözaltına alındı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde uyuşturucuya karşı yürütülen “NarkoÇelik-48” operasyonunun çarpıcı sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Türkiye genelinde 73 ilde eş zamanlı olarak yürütülen operasyonda, uyuşturucu ticaretine ağır darbe indirildiği açıklandı.
Bakan Yerlikaya, uyuşturucu satıcılarına ve sokak satıcılarına yönelik iki hafta süren “NarkoÇelik-48” operasyonları kapsamında, 4 ton 887 kilogram uyuşturucu madde ve 9 milyon 989 bin 238 adet uyuşturucu hap ele geçirildiğini belirtti. Operasyonlarda toplam 1.780 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
Yerlikaya, açıklamasında uyuşturucu tacirlerinin, toplumun huzurunu ve gençlerin geleceğini tehdit ettiğini vurguladı. "Gençlerimizi uyuşturucudan uzak tutmak hepimizin görevi. Yakın çevrenizde uyuşturucu satışı veya kullanımı şüphesi varsa 112 Acil Çağrı hattını arayın, gereğini yapalım," diyerek vatandaşları iş birliğine davet etti.
73 İlde Dev Operasyon
Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonlarda 4.450 ekip ve 11.125 personel görev aldı. 14 hava aracı ve 42 narkotik dedektör köpeğinin de katıldığı operasyonlarda İstanbul, İzmir, Gaziantep, Ankara, Adana, Samsun, Konya, Şanlıurfa, Mersin, Bursa, Manisa, Antalya, Kocaeli, Diyarbakır, Kayseri, Balıkesir, Elazığ, Muğla, Sakarya, Osmaniye, Denizli, Aydın, Sivas, Kastamonu, Malatya, Nevşehir, Van, Hatay, Niğde, Eskişehir, Adıyaman, Kilis, Tekirdağ, Trabzon, Batman, Giresun, Isparta, Zonguldak, Mardin, Afyonkarahisar, Çorum, Düzce, Şırnak, Uşak, Erzurum, Ordu, Çanakkale, Kırıkkale, Kırklareli, Rize, Sinop, Burdur, Erzincan, Hakkari, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Edirne, Yalova, Bingöl, Iğdır, Ağrı, Aksaray, Amasya, Bolu, Karabük, Kütahya, Tokat, Yozgat, Artvin, Bilecik, Bitlis ve Siirt illeri hedef alındı.
Şehirlerde Ele Geçirilen Maddeler
Operasyonda ele geçirilen uyuşturucu maddeler ve yakalanan şüpheliler il il şu şekilde sıralandı:
İstanbul: 3 ton 578 kg metamfetamin, 12 kg esrar, 7 milyon 623 bin adet uyuşturucu hap, 347 kg kimyasal hammadde; 19 şüpheli gözaltına alındı.
İzmir: 219,5 kg metamfetamin, 48 kg esrar, 6 kg skunk, 53 bin adet uyuşturucu hap; 10 şüpheli yakalandı.
Şanlıurfa: 127 kg skunk; 7 şüpheli gözaltına alındı.
Hakkari: 119 kg metamfetamin; 5 şüpheli gözaltına alındı.
Erzurum: 115 kg metamfetamin, 37 kg skunk; 4 şüpheli yakalandı.
Gaziantep: 106,5 kg skunk, 8 kg metamfetamin; 5 zehir taciri yakalandı.
Diyarbakır: 88 kg skunk, 47 kg metamfetamin; 13 şüpheli gözaltına alındı.
Van: 64 kg metamfetamin; 4 şüpheli gözaltına alındı.
Adana: 53 kg esrar, 11 kg metamfetamin, 33 bin 152 adet uyuşturucu hap; 3 şüpheli yakalandı.
Mersin: 33 kg esrar; 8 şüpheli yakalandı.
Batman: 27 kg skunk; 4 şüpheli gözaltına alındı.
Trabzon: 24,5 kg skunk; 2 zehir taciri yakalandı.
Kamuoyuna Teşekkür ve Polis Teşkilatına Tebrik
Operasyonların başarıyla yürütülmesinde emeği geçen Cumhuriyet Başsavcılıkları ve emniyet teşkilatını tebrik eden Bakan Yerlikaya, toplumsal iş birliğinin uyuşturucu ile mücadelede büyük önem taşıdığını vurguladı. Yerlikaya, "Milletimizin sağlığı ve geleceği için her bir vatandaşımızı bu mücadelede duyarlı ve kararlı olmaya davet ediyorum. Polisimizin başarısı, milletimizin desteği ile büyüyecek," dedi.
Zehir Tacirlerine, Sokak Satıcılarına ve Uyuşturucuya yönelik son 2 hafta içerisinde düzenlenen “NARKOÇELİK-48” operasyonlarında;
— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) November 14, 2024
⚠️ 4 Ton 887 Kg Uyuşturucu Madde,
⚠️ 9 Milyon 989 Bin 238 adet Uyuşturucu Hap ele geçirildi
1.780 Şüpheli Zehir Taciri ve Sokak Satıcısı… pic.twitter.com/1zr3STAg0d
Yorumlar
Kalan Karakter: