URFAHABERMERKEZİ / Abdullah Toprak'ın Haberi - Menzil Cemaati’nin önemli isimlerinden biri olan Şeyh Seyyid Muhammed Saki Elhüseyni, bugün Şanlıurfa’ya gerçekleştirdiği ziyaretle kentte büyük bir ilgiyle karşılandı. Ziyaret kapsamında ilk olarak Harran ilçesine geçen Elhüseyni’yi görmek isteyen binlerce kişi, şeyhin bulunduğu noktaya akın etti. Şeyhin araçtan indiği esnada yaşanan yoğunluk nedeniyle kısa süreli izdiham meydana geldi.
Şeyh Muhammed Saki Elhüseyni, Harran’daki ziyaretinde Şeyh Hayat-ı Harrani Türbesi’ne giderek dua etti. Ardından cemaatle birlikte namaz kılan Elhüseyni, bölgedeki Kur’an Kursu’nu da ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi.
Güvenlik önlemlerinin artırıldığı ziyarette yer yer yoğunluk dikkat çekerken, vatandaşlar şeyhe yakın olabilmek için adeta birbirleriyle yarıştı. Ziyarete kadın, çocuk ve yaşlıların da yoğun katılım gösterdiği gözlemlendi.
Elhüseyni, Harran’daki temaslarının ardından Siverek ilçesine geçti. Menzil şeyhinin Şanlıurfa’daki programının akşam saatlerinde de devam edeceği öğrenildi.
Bu ziyaretin, hem dini hem de sosyal anlamda bölgede geniş yankı uyandırması bekleniyor. Yerel yetkililer ve cemaat mensupları ise organizasyonun huzur içinde geçmesi için yoğun çaba sarf ediyor.
"Onu görmek bizim için büyük bir nimet"
Ziyarete katılan Menzil Cemaati mensubu Mehmet A. yaptığı açıklamada, “Şeyhimizin Şanlıurfa’ya gelmesi bizim için manevi bir bayramdır. Onu görmek, duasını almak büyük bir nimet. Herkes bu yüzden buraya koştu” ifadelerini kullandı.
"Şanlıurfa için önemli bir ziyaret"
Harran ilçesinde esnaflık yapan Mahmut Y., “İlçemiz böyle bir kalabalığı uzun zamandır görmedi. Şeyhin ziyareti sadece cemaat için değil, tüm Şanlıurfa için önemli bir olay. Esnaf olarak da memnunuz, hareketlilik getirdi” diyerek ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Yorumlar
Kalan Karakter: