URFAHABERMERKEZİ / Abdullsh TOPRAK - Hac ve umre ibadeti için başvuran onlarca vatandaş, sosyal medyada reklam vererek güven kazanan "Enez Güneş Turizm" adlı bir şirketin ağına düştü. “Diyanet onaylı umre turu” vaadiyle kişi başı 1100 ila 2325 dolar arasında ödeme alan firma yetkilileri, uçuş gününde ortadan kayboldu.
84 kişilik grup, umreye gidiş için gerekli evraklarını teslim etti, hazırlıklarını yaptı, otobüslerle havalimanına geldi. Ancak sabaha karşı saat 03.30’da kalkacağı söylenen uçağın olmadığı ortaya çıktı. Havalimanında “tur iptal” mesajını alan mağdurlar büyük bir şok yaşadı.
Mağdurlardan Eflatun Başkurt, “Evimi satıp ödeme yaptım, şimdi ne umre var ne para. Mardin, Adana, Batman’dan gelenler de burada perişan oldu. 9 ay önce 18 liradan dolar verdik, şimdi 40 lirayı geçti. Hakkımızı yasal yollardan arayacağız” diyerek yaşanan mağduriyeti anlattı.
Olayla ilgili dolandırıcılık suçlamasıyla polis merkezine giden vatandaşlar, tek tek ifade verdi. Şirket yetkililerine ulaşılamazken, mağdurların avukatları hukuki süreci başlattı. Yetkililer, umreye gitmek isteyen vatandaşların yalnızca resmi ve güvenilir kaynaklar üzerinden işlem yapmaları konusunda uyarıda bulundu.
Yorumlar
Kalan Karakter: