Her bir noktasında tarih saklı kent: Şanlıurfa'daki gizemli tünel bakın ne için yapılmış Her bir noktasında tarih saklı kent: Şanlıurfa'daki gizemli tünel bakın ne için yapılmış

Festivalin dokuzuncu günü olan Pazar günü minik katılımcılar için eğlenceli geçti. Şair Nabi Kültür Merkezi’nde çocuklar önce “Karlar Kraliçesi” filmini izledi sonra ise Gülşah Özdemir Koryürek ile Okuma Atölyesi’nde yaratıcılıklarını geliştirdiler. 

Yaşayan Mirasın Ustaları Geleneksel El Sanatları Uygulamalı Atölyesi etkinliği ile üretim becerileri kazandılar. Geleneklerimizi nesilden nesile aktarmayı amaçlayan bu etkinlik minikler tarafından ilgiyle karşılandı. Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi Meydanı’nda ise Baby Shark etkinliği çocuklara keyifli anlar yaşattı.

Kültürel varlıklarımızı korumayı teşvik eden “Kaçış Yok” sergisi ziyaretçilerini ağırladı. Sanatçı Ahmet Yeşil tarafından ortaya konulan “Görsel Dokunuşlar” sergisi sanatseverleri MÜZEPOTAMYA (59 Meydanı) konumuna davet etti. Sanatçı Beste Alperat’ın hayata geçirdiği “Heykel Yerleştirme” sergisi Vali Kemalettin Gazezoğlu Kültür Merkezinde son kez ziyaretçilerini ağırladı.

ŞEHRİN HER YANINDAN NOTALAR YÜKSELDİ

İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu Mehter Birimi, Şehir Meydanı’nda etkileyici bir performans sergiledi.

Anadolu’nun Ozanları Senfonik Konseri, Mehmet Akif İnan Konferans ve Sergi Salonu’nda müzikseverlerden tam not aldı.

Genç müzisyen Işıl Ayman da muhteşem sesiyle Harran Üniversitesi Amfi Tiyatro sahnesinde dinleyicilerine unutulmaz anlar yaşattı.

Topçu (Rabia) Meydanı’nda gerçekleşen Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu Bendire Salâ etkinliği de dinleyicilerden büyük alkış aldı.

Editör: Haber Merkezi