TOKİ arsa satışı için yeni duyuru yayımlandı. 250 bin sosyal konut projesi kapsamında bu sene ilk kez arsa satışı için de başvurular alınmaya başlanmış, devlet tarafından alt yapısı sağlanacak konut imarlı arsalar için de başvurular alınmıştı. 

TOKİ'den arsa sahibi olmak isteyen kişiler başvuru rekoru kırarken 15 Kasım 2022 tarihi itibari ile dev projede son başvuru tarihi dolmuş ve gözler kura çekimine çevrilmişti. TOKİ arsa projesi kura çekilişi açıklaması beklenirken TOKİ tarafından yapılan yeni duyuru ile 51 ilde yeni arsa satışı yapılacağı ilan edildi. 

TOKİ AÇIK ARTIRMA ARSA SATIŞ İHALESİ İLANI YAYIMLADI! TOKİ ARSA SATIŞI HANGİ İLLERDE?

Yapılan yeni açıklama ile TOKİ tarafından 51 ilde yer alan 510 adet arsanın düzenlenecek olan ihale yöntemi ile satışa sunulduğu ilan edildi. TOKİ'nin arsa satışı yapacağı iller Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bitlis, Bursa, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Sakarya, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Trabzon, Tunceli, Uşak, Van, Yalova ve Yozgat olarak ilan edildi. 

 TOKİ'DEN SATILIK ARSA ALANLAR İÇİN ÖDEME NASIL YAPILACAK?

TOKİ tarafından satışa sunulan 510 adet arsadan almak isteyen kişiler belirlenen arsaların satış fiyatları için ödeme konusunda isterlerse peşin isterlerse taksitle ödeme yapma seçeneklerinden birini tercih edecekler. Taksitle ödeme yapmak isteyen kişiler satın alacakları arsanın satış bedelinin yüzde 25'ini peşin olarak öderken kalan tutar için ise 48 ay taksitle ödeme yapacaklar. 

TOKİ arsa satışı için açık artırma 3 ayrı oturum olmak üzere 21 Aralık Çarşamba günü, 22 Aralık Perşembe günü ve 23 Aralık Cuma günü yapılacak. Arsaların satışında KDV muafiyeti ile sunulacak. Yani arsaları satın almak isteyen kişiler ayrıca KDV ödemesi yapmayacak. Detaylar TOKİ GOV TR adresi üzerinden yayımlanacak.