Şanlıurfa’da 31 Mart seçimlerinde DEM Partinin kazandığı Halfeti Belediyesi'ne kayyım atanacağı iddia edildi. Eski Halfeti Belediye Başkanı Şeref Albayrak'ın "Az sabır..." paylaşımı, belediyeye yeniden kayyum atanacağı iddialarına yol açtı. Ardından Şanlıurfalı Gazeteci Cengiz Aksan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Halfeti’ye kayyım atanacağını ileri sürdü.

Hakkari Belediyesi eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış'ın gözaltına alınıp göreve uzaklaştırılmasın ardından yerine kayyım atanması gündemdeki yerini korurken 31 Mart seçimlerinde DEM Parti’nin kazandığı Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesine kayyım atanacağı iddiaları ortaya atıldı.

Şanlıurfa’nın Halfeti İlçe Belediye Başkanlığı için 31 Mart'ta AK Parti'den aday olan ve seçimi kaybeden eski belediye başkanı Şeref Albayrak, sosyal medya hesabından miting fotoğrafını paylaşarak “Az sabır” diye yazdı. 

Şanlıurfa'daki Kritik Görevden Veda: Oğuzhan Erdi Atak Yalova'ya Atandı Şanlıurfa'daki Kritik Görevden Veda: Oğuzhan Erdi Atak Yalova'ya Atandı

Albayrak, belediye yönetimine yeniden kayyum atanacağı iması yaptığı şeklinde yorumlanan bu paylaşımının gündem olmasının ardından sosyal medya hesabından farklı bir açıklama yaptı.

Albayrak, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

"Seçim gecesi Halfeti’de 'biji serok Apo' sloganı attıranlar, halkımızla birlikte yöneteceğiz diye yola çıkıp Diyarbakır’dan atanan örgütçülere belediyeleri teslim eden Kandilciler; rahat olun ya bir fotoğraf paylaştık sadece niye panik yapıyorsunuz… Bu arada aynı nehirde iki defa yıkanılmaz, stres yapmayın öyle bir derdim yok; fakat aday seçerken bir dahaki sefer dikkatli olun özellikle 6 yıl 3 ay terör örgütü üyeliğinden ceza alan bir örgütçüyü aday yapmayın gerçi o da sizin elinizde değil; Kandil'in onay vermediği kimseyi aday yapamıyorsunuz…"

AKSAN’DAN HALFETİ’YE KAYYIM İDDİASI

Şanlıurfalı Gazetecisin Cengiz Aksan, sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. 

Aksan, “Şanlıurfa Halfeti'ye Kayyum atanacak.” dedi.

Editör: Haber Merkezi