Şanlırufa’nın Siverek ilçesine bağlı Keçiburcu Mahallesi ve çevre mahallelerde iddiaya göre az sayıda borçlu hanenin elektrik faturasını ödeyememesi nedeniyle elektrik kesintisi uygulanıyor.

Mahalle sakinlerinin iddialarına göre, Keçiburcu Mahallesi ve çevre mahallerde yaşayan bazı haneler elektrik faturalarını ödemiyor. Bölgede Keçiburcu dahil 5 mahallede yaklaşık 500 hane, 3 günden beri elektriksiz. Enerji şirketi ekipleri, az sayıda borçlu hanenin borcunu tahsil etmek için tüm mahallelerin elektriğini kesmiş durumda.

Kesintiden olumsuz etkilenen mahalle sakinleri, kesintinin yaşlılar, hastalar ve çocuklar için büyük sıkıntı yarattığını belirtti. 3 gündür elektrik ve suyun kesik olmasından dolayı vatandaşlar temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandıklarını kaydetti. 

 “PERİŞAN OLMUŞUZ”

HAYATINI KAYBEDEN ZEKERİYA BARAN İÇİN MEVLİD OKUTULDU HAYATINI KAYBEDEN ZEKERİYA BARAN İÇİN MEVLİD OKUTULDU

Bir mahalle sakini, yetkililere ulaşmaya çalıştıklarını ancak herhangi bir çözüm bulamadıklarını ifade etti. Borçlu olan evlerin elektriğinin kesilmesini anladığını, ancak tüm mahallelerin cezalandırılmasını haksız bulduğunu belirten mahalle sakini şunları kaydetti:

"Yaklaşık 3 gündür bize bağlı 4-5 köy de dahil bütün elektrik kesilmiş. Borcu olup olmayan farketmiyor hepsinin bütün elektrikleri şu an kesiktir. Siverek'e bağlı Keçiburcu köyü. Mesela 100 hane var, 100 hanenin 10 tanesin borcu var ama onlar yüz hanenin elektriğini kesmiş. 4-5 köyü bağlamış, hepsinin elektriğini komple kesmiş. 3 gündür hastamız var, yaşlımız var, yoğun bakımlık hastalarımız var, hepsi şu an perişan olmuş durumda. Şu an 4-5 köyde nereden bakarsan 500 hanenin elektriği kesilmiş. 3 gündür elektrik yok ne gece ne gündüz, suda yok tamamını kesmişler. 3 gündür biz arıyoruz söyledikleri şey ‘sıkıntı var elektrikleri bırakacağız'. 3 gündür hiçbir yetkiliye ulaşamıyoruz, gidince 'borcunuz var' diyorlar. Borcum varsa benimkini kes niye komşumun elekiriğini kesiyorsun mesela, bize herhangi bir dönüş yok perişan olmuşuz."

Bir vatandaş ise bir günde 100 yıl önceki şartlarda yaşamaya mahkum edildikleri belirterek, sorunun çözülmesini istedi.

Editör: Haber Merkezi