Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışan annelere yönelik 325 euro (11.339 TL) destek ödemesi ile ilgili detayları açıkladı. Bakan Işıkhan, çalışma hayatında kadınları desteklemeye devam ettiklerini belirterek, çalışan annelere 325 euro destek sağlanacağını duyurdu. Bu destek, çocuk bakım sorumlulukları nedeniyle istihdamdan uzaklaşma riski taşıyan annelerin kayıtlı istihdamda kalmalarını amaçlıyor.

DESTEK BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

Çalışan annelere yönelik 325 euro destek ödemesi başvuruları, e-Devlet üzerinden yapılabilecek. Proje kapsamında, 0-36 ay arasında çocuğu olan ve çocuk bakım sorumlulukları nedeniyle istihdamdan uzaklaşma riski bulunan anneler başvuruda bulunabilecek. Proje, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Avrupa Birliği finansman desteğiyle gerçekleştiriliyor.

ANNELERE 325 EURO DESTEK BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN

BAŞVURU ŞARTLARI

İkamet İlçesi: Başvurular sadece Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde ikamet eden anneler için geçerli olacak.

Sigortalılık Durumu: Başvuru yapacak annelerin sigortalı çalışıyor olmaları gerekiyor.

Çocuk Yaşı: 0-36 ay arasında çocuğu olan anneler başvurabilecek.

Yabancılar borsayı talan etti: Haftalardır o hisseleri kapış kapış topluyorlar Yabancılar borsayı talan etti: Haftalardır o hisseleri kapış kapış topluyorlar

Başvuru Yeri: Başvurular e-Devlet üzerinden yapılacak.

PROJE DETAYLARI

Proje kapsamında, anneler aldıkları maddi destekle istihdamdan kopmamış olacak. Aynı zamanda, eğitimli ve sertifikalı çocuk bakıcılarının istihdamı teşvik edilecek. Proje, İstanbul, Ankara ve İzmir illerinde 12 ay boyunca uygulanacak ve bu süreçte toplam 7 bin kadına destek sağlanacak.

Editör: Haber Merkezi