URFAHABERMERKEZİ / Abdullah TOPRAK'ın Haberi - Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Hatay’ın Antakya ilçesinde meydana gelen depremin, halk arasında kısa süreli paniğe neden olduğunu duyurdu. Yerel saatle 18.13'te gerçekleşen depremin büyüklüğü 3.8 olarak kaydedildi ve sarsıntının yerin 10.1 kilometre derinliğinde meydana geldiği belirtildi.
Panik Anları ve Alınan Tedbirler
Deprem sonrası birçok kişi kendini dışarı atarak güvenli alanlara yöneldi. Yetkililer, ilk belirlemelere göre can kaybı veya ciddi hasar olmadığını açıkladı. Ancak halktan, artçı sarsıntılara karşı dikkatli olmaları ve resmi açıklamaları takip etmeleri istendi.
Uzmanlardan Uyarı
Deprem uzmanları, Hatay ve çevresinin aktif fay hatları üzerinde bulunduğunu hatırlatarak, bölgede yaşayanların hazırlıklı olmaları gerektiğini vurguladı. Uzmanlar, evlerdeki eşya sabitleme gibi basit tedbirlerin büyük önem taşıdığını belirtti.
AFAD ekipleri, deprem sonrası bölgede incelemelerde bulunarak, olası riskleri değerlendirmek için çalışmalara başladı. Yerel yönetim de vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak üzere harekete geçti.
Bu tür sarsıntıların doğal olduğunu belirten yetkililer, toplumun bilinçlendirilmesi için eğitimlerin önemine dikkat çekti.
Herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılması halinde, vatandaşlardan yetkililere ulaşmaları ve güvenli bir şekilde hareket etmeleri istendi.