Afrika’dan Kavurucu Sıcaklar Geliyor: Şanlıurfa ve Güneydoğu Alarmda!
Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgası, Türkiye’de yaz mevsiminin en sıcak günlerini başlatıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, Salı gecesinden itibaren etkili olmaya başlayacak olan sıcak hava, başta Şanlıurfa olmak üzere Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz bölgesinde hayatı olumsuz etkileyebilir.
Uzmanların açıklamasına göre, sıcaklıklar 5 gün boyunca mevsim normallerinin 6-8 derece üzerine çıkarak 44 dereceye kadar ulaşacak. Şanlıurfa, Adana, Gaziantep ve Mardin gibi illerde sıcaklık rekorları kırılabilir.
Meteorolojik Uyarı: "Hazır mıyız? 35, 38, 40, 41, 44…"
Hava durumu verilerini paylaşan Hava Forum, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “35, 38, 40, 41, 44… Hazır mıyız? Başlıyoruz. Afrika sıcakları Salı günü yurda giriş yapacak” ifadeleriyle dikkat çekti.
Uzmanlardan Kritik Uyarılar:
Uzmanlar, yüksek sıcaklıkların sağlık açısından tehlike oluşturabileceğine dikkat çekiyor. Özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı bulunan vatandaşlar için şu uyarılar yapıldı:
- Bol su tüketin, sıvı kaybına karşı dikkatli olun
- Güneş ışınlarının dik geldiği 11:00-16:00 saatleri arasında dışarı çıkmayın
- Gölge ve serin yerlerde kalmaya özen gösterin
- Zorunlu olmadıkça fiziksel efor gerektiren işler yapmayın
Şanlıurfa'da Hayat Durma Noktasına Gelebilir
Şanlıurfa’da yaşayan vatandaşlar, daha şimdiden etkisini göstermeye başlayan sıcak havaların günlük yaşamı zorlaştırdığını belirtiyor. Hem tarım hem de açık alanda çalışanlar için bu hava koşulları, iş temposunu yavaşlatacak gibi görünüyor. Özellikle klimasız alanlarda yaşayanlar için ciddi önlemler alınması gerektiği vurgulanıyor.
Kavurucu sıcaklarla birlikte sağlık sorunları ve yangın riskine karşı da dikkatli olunması gerektiği hatırlatılıyor.
Gelişmeleri anbean takip etmek için Urfa Haber Merkezi’ni izlemeye devam edin.
Yorumlar
Kalan Karakter: