İzmir’de bazı eğitim kurumlarında bulunan özel durumlar sebebiyle yıkım ve güçlendirme çalışmaları başladı. Bu kapsamda öğrenciler başka okullara taşındı ya da oluşan yoğunluk sebebiyle kurumlar ikili eğitime geçti. Yaşanan durum dersleri saat 20:00’da biten öğrenciler ve velileri için büyük problem oluşturuyordu.

Öğrenciler ve velilerin yaşadığı zorluk Milli Eğitim Bakanlığı’nı harekete geçirdi. Eğitim kurumlarında uygulanan 40 dakikalık ders süresinin 30 dakikaya düşürülebileceği açıklandı. 

ŞANLIURFA İÇİN SÖZ KONUSU DEĞİL

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, yapılan değişikliğin, özellikle yıkım veya güçlendirme çalışmaları sebebiyle taşınan okullarda ve yoğun öğrenci sayısına sahip olan okullarda daha etkin bir eğitim süreci sağlamak adına gerçekleştirileceği ifade edildi.

Yönetmelik çıktıktan sonra İzmir dâhil, İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından il, ilçe ve okul bazında planlamalar yapılarak ders saatleri 30 dakikaya düşürülecek. Alınan karar İzmir'de yaşanan mağduriyetten kaynaklı uygulandığından Şanlıurfa ve diğer iller için böyle bir durum söz konusu değil.