Dünyada sadece Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde yetişen, kendine özgü görünümünü ve kokusunu yetiştiği topraktan alan, rengiyle turistlerden yoğun ilgi görüyor. Ancak son yıllarda yaşanan ekolojik değişiklikler, bu ender çiçeğin üretimini tehdit ediyor.

Ancak ekolojik değişikliklerin etkisiyle üretimi tehlikeye giren bu eşsiz çiçeğin geleceği için önemli bir adım atıldı.

Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Karagül'ün korunması ve üretiminin arttırılması amacıyla Yeşilözen Mahallesi'nde bulunan Karagül Serası'nda yılın ilk hasadını gerçekleştirdi. İlçe Müdürlüğü personelleri, özenle yetiştirilen Karagülleri toplarken, bu nadide çiçeğin değerini bir kez daha hatırlattı.

Konuya ilişkin Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada,” Dünyada sadece Halfeti İlçesinde yetişen ancak ekolojik değişiklikler nedeniyle üretimi durma noktasına gelen Karagül’ün; korunması,çoğaltılması ve üretiminin yaygınlaştırılması amacıyla Yeşilözen Mahallesinde bulunan İlçe Müdürlüğümüze ait Karagül Serasında yılın ilk hasadı İlçe Müdürlüğümüz personellerince yapılmıştır.” denildi.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığına Gürdal Atandı Bilgi İşlem Daire Başkanlığına Gürdal Atandı

Halfeti'nin sembolü haline gelen Karagül, bu önemli adımla yeniden toprakla buluşarak, gelecek nesillere aktarılacak bir miras olmaya devam edecek.

Editör: Haber Merkezi