Tarım ve Orman Bakanlığı, 18 Mart tarihine kadar üç farklı alt başlıktan oluşan destek ödemesini çiftçilerin hesaplarına yatırdı. Bu hafta cuma günü de farklı alt başlıklardan oluşan mart ayının dördüncü tarımsal destek ödemesinin sağlaması bekleniyor. 

Söz konusu tarımsal destek ödemelerine dair bakanlık düzenli olarak resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınladığı duyurular ile bilgilendirmede bulunurken, mart ayının ortasında balon balığı avcılığı desteklerindeki artışlar ile ilgili açıklama yapıldı. Söz konusu desteklerin yükselmesinin ardından güncel tutara ilişkin araştırmalar gerçekleştirilirken, bakanlık da resmi internet sitesi üzerinden yayınladığı duyuru ile bilgilendirmede bulundu.

TARIM BAKANLIĞI DESTEK ÖDEMESİ

Tarım ve Orman Bakanlığı, balon balığı avcılığı desteklerinin artırıldığını açıkladı. Yüzde 100’lük ve yüzde 400’lük artışların belirlenmesinin ardından bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamayla ayrıntılı bilgi verildi. Söz konusu açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İbrahim Yumaklı, pilot çalışmanın başarılı olması, toplum ve balıkçılar nezdinde ilgi uyandırması ve desteklemenin devamı için duyulan gereklilik üzerine Cumhurbaşkanı Kararı ile 2024, 2025 ve 2026 yıllarını kapsayan ‘Balon Balığı Avcılığının Desteklenme Kararının’ yürürlüğe girdiğine dikkati çekti. İstilacı olan bu balığın stoğa katılım oranını düşürmek ve üzerindeki av baskısının devam etmesi için 2024-2026 yıllarında da balon balığı avlayan balıkçılara, kuyruk adedi başına doğrudan desteklemede bulunacaklarını vurgulayan Yumaklı, ‘Daha büyük tehlike arz eden ve daha sık rastlanan benekli balon balığında (Lagocephalus sceleratus) destekleme fiyatı yüzde 100 artırılarak 12,5 TL'den 25 TL'ye, diğer balon balığı türlerinde de yüzde 400 artırılarak 2,5 TL'den 10 TL'ye çıkarıldı’ bilgisini aktardı.” 

TARIM BAKANLIĞI MART 2024 TARIMSAL DESTEKLERİ

Lila Kağıt'ın halka arzında talep toplama tarihleri belli oldu Lila Kağıt'ın halka arzında talep toplama tarihleri belli oldu

Balon balığı avcılığı destek tutarları artırılırken, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın sağlayacağı tarımsal desteklere ilişkin de araştırmalar gerçekleştiriliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı genellikle cuma günleri tarımsal destek ödemelerini iletiyor. Yedi farklı alt başlıktan oluşan mart ayının üçüncü tarımsal destek ödemesi geçen hafta cuma günü verilirken, ilerleyen süreçlerde de cuma günleri tarımsal destek ödemelerinin sağlanacağı düşündürüyor.

Editör: Haber Merkezi