POS cihazları maliyenin radarına girdi! Bakan Şimşek’ten önemli açıklama POS cihazları maliyenin radarına girdi! Bakan Şimşek’ten önemli açıklama

Birecik ilçesinde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nden (DEM Parti) seçilen ancak 29 Nisan’da istifa eden Mehmet Begit'e DEM Partili Meclis üyelerinden tepki geldi. sürüyor. Belediye’nin Mayıs ayı ilk meclis toplantısına katılan DEM Partili 15 belediye meclis üyesi, Begit’i protesto etti. Enver-Nebihe Karaata Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıda Begit’in talebi ile kapalı oturum yapıldı ve basın çalışanları dışarı çıkarıldı. Ardından yapılan toplantıda 15 DEM Partili Belediye Meclis Üyesi, “istifa et” dövizleri ve alkışlar ile Begit’i protesto ederek salondan çıktı. Begit, protesto yapan meclis üyelerini hakaretlerde bulundu. Meclis üyeleri kültür merkezi önünde basın açıklaması yaptı. 

Yapılan açıklamada konuşan DEM Partili Belediye Eşbaşkanı Berivan İlkaya Manas, demokratik tepkilerin sonuna kadar sürdüreceklerini belirterek “İhanet ile dolu bir sürece girmiş ve sonuna kadar mücadele edeceğimizi duyuruyoruz. Partimizi uygunsuz ithamlar ile karalayarak, yoldaşlarımızın emeğini ve halkın iradesini hiçe sayarak karanlık pazarlıklar içine giren Mehmet Begit’in kınıyor ve onu istifa etmeye çağırıyoruz. Tarih ve halk bu ihaneti unutmayacaktır” şeklinde konuştu.

Manas, her gün farklı eylem ve etkinlikler ile tepkilerini dile getirmeye devam edeceklerini belirti.