İSTANBUL (AA) - RePlast Eurasia Plastik Geri Dönüşüm Teknolojileri ve Ham Maddeleri Fuarı 2 Mayıs’ta Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece'de kapılarını ilk kez ziyaretçilere açtı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre Plastik geri dönüşüm teknolojileri ve ham maddelerinin platformu RePlast Eurasia Fuarının açılışı Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde sektör temsilcileri, kamu yetkilileri ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleşti.

Tüyap Fuarcılık Grubu tarafından PAGÇEV Yeşil Dönüşüm Teknoloji Derneği işbirliği ile düzenlenen Fuar, 4 Mayıs 2024 tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak.

RePlast Eurasia Fuarı, plastik geri dönüşüm sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getirerek bilgi ve işbirliği platformu oluşturmayı amaçlıyor.

Fuar kapsamında geri dönüşüm ham madde ve teknoloji firmaları, en yeni ürün ve hizmetlerini sektör profesyonellerinin beğenisine sunarken, plastik atıkların geri kazanımı ve yeniden değerlendirilmesine yönelik çözümler ele alınıyor.

Türkiye'nin yeşil dönüşümdeki ilerleyişine önemli bir ivme kazandırmayı hedefleyen fuar kapsamında, plastik atıkların toplanması, ayrıştırılması, yıkanması ve temizlenmesi, öğütülmesi, eritilmesi ve ekstrüzyonu, yeniden işlenmesi ve üretimi ve inovasyon aşamalarına yönelik ürün ve hizmetler sergileniyor.

Açıklamada fuardaki görüşlerine yer verilen Tüyap Fuarlar Yapım AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü, İlk defa gerçekleştirdikleri bu fuarda, ülke için ve gelecekleri için önemli bir adım olduğunu belirtti.

Ersözlü, 124 firmanın bu fuara katılım sağladığın ve 85 ülkeden online kayıt yaptıran iş insanlarının bulunduğunu aktararak, Kuzey Afrika Ülkeleri, Avrupa Ülkeleri ve Asya Ülkeleri üzerinden katılım sağlayan firmalar bulunduğu ifade etti.

Belediye başkanı sözünü tuttu: Başvuran emekliye 5 bin TL verilecek! Belediye başkanı sözünü tuttu: Başvuran emekliye 5 bin TL verilecek!

Tüyap Fuarcılık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal da Türkiye'nin yeni araştırmalarda bulunduğunu, bunlardan bir tanesinin de sürdürülebilirlik ve endüstriyel yaşam alanında olduğunu kaydetti.

İnsanlara daha yaşanılabilir bir ortam sağlaması amacıyla bu fuarlarda da bulunmanın faydalarını görmeyi umduklarını anlatan Ünal, PAGEV ile birlikte hazırlamış oldukları bu fuarın hem çevrecilik hem de geri dönüşüm ürünlerine katkı sunmasını temennilerinde bulundu.

Eski Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede ise bakan yardımcılığı süresince karşılarına en çok çıkan sorunlardan bir tanesinin plastik üreten tesisler kurduklarını fakat bu tesislerdeki üretimde geri dönüşüm konusunda organize olmadıklarını ifade ederek, "Geri dönüşüm konusunda bu fuarın daha geniş kitleye ulaşmasını ve ülkemize de ilerleme kaydetmesini umuyorum. Bu sektörden birisi olarak hem bu sektörün hem de makine sektörünün gelişmesi çok önemli." görüşünü paylaştı.

PAGÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu da dünyanın her tarafından bilgi paylaşımında bulunacakları konferanslar olacağını dile getirdi.

Eroğlu, bu dönemin en kıymetli madeni atık olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Çevre kirliliğini engellemek amacıyla geri dönüşüme önem vermemiz gerekir. Değişik sektördeki firmalara geri dönüşümü teşvik etmek amacıyla çeşitli şartlar sunulmaktadır. Geri dönüşüm konusu çok stratejik halde ilerlemektedir. Bu stratejik geri dönüşüm teknolojisini geliştirerek dünya için çok önemli pozisyonda olmasını temenni ediyorum."

EuPC Genel Müdürü Bernard Merkx ve PETCORE EUROPE Başkanı Antonello Ciotti, konuşmalarında fuarın geri dönüşüme büyük katkıda bulunacağını ve bu fuarın hazırlık sürecindeki herkese çok teşekkür ettiklerini belirtti.

- İlk gün plastik geri dönüşüm ödülleri sahiplerini buldu

Fuar aynı zamanda Türkiye'nin ilk PAGÇEV Plastik Geri Dönüşüm Ödülleri’ne ev sahipliği yaptı.

Fuarda, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen ve alanında uzman konuşmacıların en güncel sektörel bilgilerini paylaştıkları konferans Plastik Geri Dönüşüm konferansında 7 farklı kategoride ödüller de sahiplerini buldu.