İSTANBUL (AA) - Petrol Ofisi (PO)/Marine, Uluslararası Sürdürülebilirlik ve Karbon Sertifikasyonu'nu (ISCC) almaya hak kazandı.

​​​​​​​Şirketten yapılan açıklamaya göre, PO/Marine, sertifikasyonu, biyoyakıt ve diğer yenilenebilir ham maddelerin tedariki sürecinde uyguladığı sürdürebilirlik standartlarıyla aldı.

Sertifikasyon, üretimin çevresel, sosyal ve etik yönlerini kapsayan bir dizi sürdürülebilirlik kriteri ve gerekliliğine dayanıyor. Şirketlerin sürdürülebilirlik ve sorumlu üretime olan bağlılıklarını göstermeleri için yollar sağlayan sertifikasyon, Avrupa'da da tanınıyor.

Yapı Kredi'de üst düzey atamalar Yapı Kredi'de üst düzey atamalar

Açıklamada görüşlerine yer verilen Petrol Ofisi Grubu Denizcilik Kıdemli Müdürü Aydın Yıldız, Türkiye'de denizcilik sektörüne transit, denizcilik alanında adımlar atıp pazar paylarını büyütmeye devam ettiklerini belirterek, "Bunu yaparken sürdürülebilirlik politikamızdan taviz vermeden net sıfır hedefimize ulaşmaya yardımcı olacak her türlü çalışmayı gerçekleştiriyoruz.

Çevreye duyarlılığımızın ve denizcilik sektörü üzerinde olumlu etki yaratmaya yönelik çabalarımızın teyidi olan bu sertifika da denizcilik sektöründe sürdürülebilir ve net sıfır geleceğe yatırımlarımızın karşılığı niteliğindedir. PO/Marine olarak sürdürülebilirlik yaklaşımımızla denizlerdeki güçlü altyapımızı geliştirmek ve liderliğimizi daha da sağlamlaştırmak için çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.