Ev geçindirmenin büyük bir külfet olduğu bu dönemde temel ihtiyacımız ekmeği almak bile birçok aile için artık zorlaştı. Öyle ki ülkede en çok zamlanan ürünlerin arasında ekmek de var. Önceden 200 gram ekmek 1 lira olurken, şimdi 7-10 lira arasında fiyatı değişiyor.

Palo Alto Networks ile IBM, yapay zeka destekli güvenlik çözümlerinde işbirliğine gitti Palo Alto Networks ile IBM, yapay zeka destekli güvenlik çözümlerinde işbirliğine gitti

Vatandaşın alım gücü her geçen gün düşmeye devam ederken, fırsatçıların oyunları da bitmiyor. Ev geçindirmenin büyük bir külfet olduğu bu dönemde temel ihtiyacımız ekmeği almak bile birçok aile için artık zorlaştı. Öyle ki ülkede en çok zamlanan ürünlerin arasında ekmek de var. Önceden 200 gram ekmek 1 lira olurken, şimdi 7-10 lira arasında fiyatı değişiyor. Şanlıurfa’da da ekmek 7 liradan satılıyor.

Karar’da yer alan habere göre ekmek fiyatları gündemden düşmezken, “helal olsun” dedirten hareket Sivas’ta bulunan bir ekmek fırınından geldi. Fırın, maliyeti 5 lira olan ekmeği 2 liraya satmaya başladı.

Fırın çalışanı Murat Eken, ekmeği neden 2 liraya sattıklarını açıklayarak, " Şu anda ekmeğin maliyeti 5 liranın çok üzerinde. Ekmeği 2 liraya satmamızın temel amacı hijyen konusu. Bizim buradaki amacımız tepki amaçlı. “ dedi.