Fenerbahçe yönetimi Olağanüstü Genel Kurul’da aldığı yetkiyi kullandı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 7 Nisan’da Şanlıurfa’da oynanacak olan Süper Kupa’da Fenerbahçe’nin yabancı hakem ve maçın ertelenmesi taleplerini kabul etmedi. 

Hentbol HDI Sigorta Kadınlar Türkiye Kupası Dörtlü Final'in basın toplantısı yapıldı Hentbol HDI Sigorta Kadınlar Türkiye Kupası Dörtlü Final'in basın toplantısı yapıldı

Sarı-lacivertli yönetim ise Süper Kupa maçına U19 takımı ile çıkacağını açıkladı. Fenerbahçe Başkan Vekili Erol Bilecik yaptığı açıklamada, "Süper Kupa maçının 90 dakika oynanmayacağını net bir şekilde ifade ediyorum." demişti.

9 KİŞİYLE MAÇA ÇIKACAK

Aydınlık’ta yer alan habere göre, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Futbol Müsabaka Talimatı'na göre bir takım maç kadrosuna en az 9 oyuncu yazıp bu oyuncularla sahaya çıkmak zorunda. Karşılaşma sırasında ise sahada en az 7 oyuncusunun olması gerekiyor. Fenerbahçe Takımı maç kadrosuna yalnızca 9 oyuncu yazacak ve sahaya bu 9 kişi ile çıkacak. Sonrasında muhtemelen ‘yaşanacak sakatlıklar’ ile üç oyuncu oyundan çıkacak ve takım sahada 6 kişi kalacağı için hakem maçı tatil edecek.

BU KARARIN YAPTIRIMI YOK

Ali Koç’un maça çıkmama yerine bu kararı vermesinin arkasında yatan sebep ise yaptırım konusu. Eğer Fenerbahçe maça çıkmama kararı alırsa bunun yaptırımı bir sonraki sezon Ziraat Türkiye Kupası ve TFF Süper Kupa'dan men. U-19 takımıyla maça çıkıp sonrasında çekilecek olan sarı-lacivertli takım bu durumda herhangi bir yaptırıma maruz kalmayacak. Fenerbahçe'nin eksik kalması ile maçın tatil edilmesi durumunda karşılaşma hükmen 3-0 Galatasaray lehine tescil edilecek.

Editör: Abdullah Toprak