İSTANBUL (AA) - AXA Türkiye, 2024'te AXA Sigorta'da yüzde 80 üzerinde büyümeyi, AXA Hayat Emeklilik'te ise fon büyüklüğünü 10 milyar lira üzerine getirmeyi hedefliyor.

AXA Sigorta'dan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen AXA Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Yavuz Ölken, değişen dünya ve ülke koşullarının iş yapış biçimlerinde de farklı açıları değerlendirme ihtiyacı doğurduğunu ve bu sebeple de 9 ili kapsayan "Farklıyız, Fark Yaratmakta Kararlıyız" mottosuyla yola çıktıklarını belirtti.

Ölken, AXA Türkiye olarak, teknik altyapıları, insan gücü, kuvvetli sermaye yapıları ve entegrasyon süreleri sayesinde 2023'ü başarılı bir grafikle tamamladıklarını belirtti.

AXA Sigorta'da yüzde 110 büyüme oranıyla 36 milyar lira prim büyüklüğüne, AXA Hayat Emeklilik'te ise 4,8 milyon lira fon büyüklüğüne ulaştıklarının altını çizen Ölen, 2024'te etki alanlarını daha da genişletme yolunda ilerlediklerini kaydetti.

Büyüme hedefleri hakkında bilgi veren Ölken, "2024 için AXA Sigorta'da yüzde 80 üzerinde büyüme, AXA Hayat Emeklilik'te ise fon büyüklüğümüzü 10 milyar lira üzerine getirme hedefi belirledik. Şimdi fark yaratmanın zamanı. Biz 4 bin acentemizle bunu başaracağımıza gönülden inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

AXA Global tarafından da belirlenen hedefler konusunda desteklendiklerini aktaran Ölken, 2023 yılında sermaye artışlarını 1,7 milyar liradan 5,7 milyar liraya çıkardıkları bilgisini paylaştı.

Kalyon İnşaat, yurt dışında büyüme hedefliyor Kalyon İnşaat, yurt dışında büyüme hedefliyor

Ölken, şöyle devam etti:

"Rezervlerimizi 1,6 milyar liraya daha güçlendirdik. Günümüzde yaşanan iklim, jeopolitik, toplumsal ve ekonomik anlamda kırılganlıklar karşısında şirketimizin sürdürülebilir gelişim ve büyüme yolculuğunda finansal çevikliği büyük önem kazanacaktır. Temel felsefemiz insanlığın gelişmesi adına insanlar için değerli olanı koruma anlayışını güçlendirerek farklı olmaya ve fark yaratmaya devam edeceğiz."

Kaynak: aa