GÜNDEM

Yardımcı Hizmetler Sınıfı Platformu'ndan kadro çağrısı

YHSliler Olarak 1 Seferliğe Mahsus Eğitim Durumlarına Göre Genel İdari Ve Teknik Hizmetler Sınıflarına Geçiş Talebimizin Nedenleri ;

1_ Tanımsız görevlendirilmenin mağduriyeti yaşandığı için. Örnek :657 Sayılı Kanuna Tabî Devlet Memuru Görünülse dahi Her türlü angarya denebilecek temizlik ve bakım işlerini yaparken yeri geldiğinde masa başı evrak işlerinde idari personel vasfında bulunulması yani bir elinde kürek,paspas bir elinde kalem,klavye tutan garip personel görüntüsü oluşması.

2_ Eğitim Durumuna tezat personel israfı diyebileceğimiz hâli ile bulunduğu kurumunda imajına ters gelen vaziyeti için.

Örnek : Zaman içinde boş durmayıp eğitim seviyesini geliştirip bağlı bulunduğu kurumda Devletinin personeli olarak ülkesine sunacağı verimli hizmetleri, içinde bulunduğu kadrodan ötürü fırsat bulup sergilenememesi, hak verilir ki dışarıdan farkedilen izlenim de bu tabloyu hoş göstermemektedir.

3_ 58 yıllık YHS kadrosunun ortaya çıkma gereksinimleri ömrünü tamamlaması sebebiyle mensubu bulunan personeli âtıl vaziyete getirdiği için.

Örnek : Taşeron şirketlerdeki personellerin Devlet kurumlarına "Sözleşmeli İşçi" olarak yerleştirilmesi ile vaktinde YHS ile gördürülen hizmetleri yapmaları.

4_ Kariyer , Özlük , mâli durumlarının 657 Sayılı Devlet Memuru Kanununda Memur görünümleriyle bağdaşmaması için.

Örnek : 1965 yılının şartlarında bırakılan YHS personeli, yıllar geçse de Devlet içerisindeki yeniliklere dahil edilmemesi, kendisini geliştirip Devletine faydasını sunamamasına , memur haklarından kısmen yararlanmasına , emeklilik sürecinde daha zor duruma evrilmesine neden olmaktadır.

5_ Görevde Yükselme Sınavlarının İnsiyatifi Bakanlık ile Kurumlara Bırakılıp, Düzensiz ve Uzun Süre Yapılamadığı Gibi Açılan Kadro Yetersizliği, Kadro Derece Sorunu ve Mülakât Engelleriyle Gelecek İş Hayatında Ciddi Olumsuzluk Yaşanması.

Yardımcı Hizmetler Sınıfı Platformu yetkililere seslenerek sorunlara çözüm bulunmasını istedi.

Yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Biz Kimiz? 657'nin kanayan yarası, kamunun üvey evlatları, yardımcı hizmetler sınıfı memurlarız.

Bizler kamuda 657 DMK'ya göre Yardımcı Hizmetler Sınıfı'nda hizmetli, teknisyen yardımcısı, aşçı ve buna benzer unvanlarda görev yapan memurlarız.

YHS'nda yaklaşık 110 bin personel bulunduğu söylenmektedir.

YHS personelleri içerisinde kendilerini geliştirmiş büro işlerini rahatlıkla yapabilecek (lise, ön lisans, lisans ve yüksek lisans) öğrenim durumuna sahip bireyler bulunmaktadır.

Birçok kamu kurumunda temizlik, çaycılık ve buna benzer işler taşerondan kadroya geçirilen 4/D sürekli işçiler eliyle görülmektedir.

YHS personelleri olarak amir, müdür kadrosu istemiyoruz. Sadece bir defaya mahsus olmak üzere yapılacak kanun düzenlenmesiyle sınavsız, eğitim durumlarımıza uygun GİH ve THS memur kadrolarına geçiş yapmak istiyoruz.

Yıllardır unutulmuş ve görmezden gelinmiş YHS çalışanları olarak destek bekliyoruz."