Elinde varlığı olan kişiler parasını doğru değerlendirmek için hangi yatırım aracına yöneleceğini merak ediyor ve araştırıyor. Yatırım amaçlı alınan varlıkları bazen çok kazandırırken bazen de kaybettirebiliyor. Bu noktada uzman isimlerin görüşleri önem taşıyor. 

Ünlü ekonomist Mert Başaran ise çok kazandıracak yatırım aracını açıklayarak o aracın fonlar olduğunun altını çizdi.

YATIRIM FONU NE DEMEK?

Yatırım fonu, profesyonel fon yöneticileri tarafından hazırlanan çeşitli yatırım araçlarının içinde bulunduğu sistem olarak adlandırılıyor. Fonlar, birçok farklı yatırımcının bir araya gelerek ortak bir havuz oluşturduğu ve bu havuz üzerinden yatırımların yapıldığı bir araç olarak ta karşımıza çıkıyor.

PARANIZI FARKLI YATIRIM ARAÇLARINA DAĞITIN

Yatırım fonları, hisse senedi, tahvil, bono, gayrimenkul gibi farklı yatırım araçlarına yatırım yapabilme imkanını sunuyor. Bu sayede yatırımcılar, tek bir yatırım aracına değil, farklı yatırım araçlarına parasını dağıtarak risklerini azaltma şansı elde ediyor.

DS Automobiles, Chantilly Arts & Elegance Richard Mille yarışmasında yeni tasarımını tanıtacak DS Automobiles, Chantilly Arts & Elegance Richard Mille yarışmasında yeni tasarımını tanıtacak

"ÇOK KAZANDIRACAK"

Yatırım fonu ise son dönemlerde sağladığı kazançlar ve riskin dağıtabilmesinden dolayı tercih edilmeye başlandı. Ünlü ekonomist Mert Başaran bu konuya ayak basarak, kritik uyarılarda bulundu. Başaran, yatırım fonlarının her ay kazandırmasının çok zor olduğunun ama kaybettirmeyeceğini altını çizdi. Başaran, “Bazen çok kazandıracak bazen de az kazandıracak. Dolayısıyla bütün fonlardan sepet yapmanız gerekiyor” şeklinde konuştu. Ayrıca fon alırken düşüşte olan fonların tercih edilmesinin altını çizen Başaran “Her ay ne düşükse onu almak lazım” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi