Tapu işlemlerinde başlatılan yeni dönemli birlikte bazı devir ve hisse paylaşımı durumlarında noter şartı kaldırılarak, miras işlemleri için de yeni süreç başlatılacak. Yürürlüğe giren düzenleme Şanlıurfa’ da yakından ilgilendiriyor. Yeni uygulama ile kardeşler arasındaki mirasın bölüşülmesi süreci ve miras için izlenen prosedür tamamen değişecek.

HİSSELİ TAPULARDA NOTER ZORUNLULUĞU KALDIRILDI

Gastroenterit hastalığı temas yoluyla bulaşabilir Gastroenterit hastalığı temas yoluyla bulaşabilir

Daha önce zorunlu olan noter onayı, kardeşler arasındaki hisseli tapu devri için artık aranmayacak. Miras kalan malın devri için, tarafların aynı anne ve babaya sahip olması ve yazılı bir sözleşme yapmaları yeterli olacak.

TÜM PAY SAHİPLERİNİN ONAYI GEREKLİ

Hisseli tapuların kesin satış işlemleri için tüm pay sahiplerinin ortak onayı gerekiyor. Pay oranına bakılmaksızın, satış işlemine tüm hissedarlar taraf olmalı.

AVUKAT VEKALETİ İŞLEMLERİ KOLAYLAŞTIRIYOR

Tüm hissedarları temsil edecek bir avukata vekalet verilmesi, işlemleri kolaylaştıran bir yöntem olarak kabul ediliyor.

SATIŞ SONRASI ÖDEME YAPILACAK

Satış işlemi gerçekleştikten sonra, kendi payını satan hak sahibine, üzerinde anlaşılan payın maddi karşılığının ödenmesi gerekiyor.

TAPU İŞLEMLERİ HIZLANDI

Yeni düzenleme ile tapu işlemlerinin hızlanması ve bürokratik engellerin kalkması bekleniyor.

ŞANLIURFA'DA VATANDAŞLAR YENİ DÜZENLEMEDEN MEMNUN

Yeni düzenlemeyi vatandaşlar da memnuniyetle karşılıyor. Vatandaşlar, noter masraflarından tasarruf edeceklerini ve işlemlerin daha hızlı hale geleceğini belirtiyor.

Editör: Haber Merkezi