Şanlurfaspor, geçen pazar kendi sahasında oynadığı 1-1'lik Bandırmaspor maçının ardından Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk edilmişti. 

PFDK kararları açıklandı. Kulübe ihtar cezası verilirken, küfürlü tezahüratın yaşandığı tribünde oturanların elektronik bilet kartları bloke edildi, bu taraftarlar Eyüpspor maçına giremeyecek.

Kararda şöyle denildi:

Futbol: Trendyol 1. Lig Futbol: Trendyol 1. Lig

“ASTOR ENERJİ ŞANLIURFASPOR Kulübünün, 14.04.2024 tarihinde oynanan ASTOR ENERJİ ŞANLIURFASPOR-TEKSÜT BANDIRMASPOR Trendyol 1. Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı İHTAR CEZASI ile cezalandırılmasına, FDT’nin 53/3. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan NUMARALI SOL ALT TRİBÜN, MARATON ALT TRİBÜN B1, E ve J bloklarda yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi kulüp olduğu müsabakaya girişlerinin engellenmesine karar verilmiştir".

Editör: Abdullah Toprak