GAZİANTEP- Yeşil altın olarak da bilinen Urfa fıstığındaki fiyat artışı, vatandaşlarda büyük bir tepki uyandırdı. Dünya Gazetesi'nin haberine göre, fıstıkçılar Kurban Bayramı öncesi zam yapmak için baklavacıları hedef gösteriyor. Fıstıkçılar, baklavacıların yüksek fiyatlardan fıstık alarak stok yapıp, bayramda daha da yüksek fiyatlara satmaya hazırlandıklarını öne sürüyor.

Baklavacılar ise fıstıkçıları yaz hasadına rağmen fiyatları düşürmemek için harekete geçmemekle suçluyor. Baklavacılar, fıstıkçıların bu hamlesinin haksız olduğunu ve sektöre zarar verdiğini savunuyor.

Gaziantep'in imajını olumsuz etkilememesi için il yönetimi de olaya el attı. Gaziantep Ticaret İl Müdürlüğü, fıstıkçıları denetlemeye başladı ve bazı esnafa cezalar yağdırıldı. Görünen o ki, fıstık ve baklava fiyatlarının normal seviyeye inmesi için yetkililerin ve sektör temsilcilerinin ortak bir çözüm bulması gerekiyor.

PEKİ BU DURUMDAN EN ÇOK KİM ETKİLENİYOR? 

Şanlıurfa, Adıyaman ve Kilis'te sıcak hava etkisini sürdürüyor Şanlıurfa, Adıyaman ve Kilis'te sıcak hava etkisini sürdürüyor

Tabii ki en çok etkilenenler fıstık ve baklava seven vatandaşlar. Artan fiyatlar nedeniyle bu lezzetli tatlılara ulaşmak gitgide zorlaşıyor. Yetkililerden ve sektör temsilcilerinden bu sorunun bir an önce çözülmesi ve fıstık ile baklavanın yeniden sofralarımıza layık olduğu fiyatlara inmesi bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi