Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde, "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama" suçundan hakkında kesinleşmiş 12 yıl 6 ay 15 gün hapis cezası bulunan şüpheli, polis ekiplerinin başarılı operasyonu sonucu yakalandı.

Narkotik Ekiplerinden Başarılı Operasyon

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uzun süredir firari olan ve "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama" suçundan mahkeme tarafından kesinleşmiş 12 yıl 6 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan F.E.C.'nin izini sürdü. Yapılan detaylı istihbarat çalışmaları sonucunda, F.E.C.'nin Haliliye ilçesinde saklandığı tespit edildi.

Zanlı Kıskıvrak Yakalandı

Elde edilen bilgiler doğrultusunda operasyon için düğmeye basan narkotik ekipleri, belirlenen adrese süratle intikal etti. Firari zanlının bulunduğu yere yapılan baskında, F.E.C. kıskıvrak yakalandı. Operasyon esnasında herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı ve zanlı, güvenli bir şekilde gözaltına alındı.

Yargı Süreci ve Tutuklama

VİRANŞEHİR’DE ÇOK SAYIDA GÜMRÜK KAÇAĞI SİGARA ELE GEÇİRİLDİ VİRANŞEHİR’DE ÇOK SAYIDA GÜMRÜK KAÇAĞI SİGARA ELE GEÇİRİLDİ

Gözaltına alınan F.E.C., sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Burada yapılan ilk sorgulamanın ardından, zanlı adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan F.E.C., yargı sürecinin tamamlanmasının ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Bu başarılı operasyon, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü’nün uyuşturucu ile mücadelede kararlılığını bir kez daha gözler önüne serdi. Uyuşturucu ticaretine karşı yürütülen etkin operasyonlar ve başarılı istihbarat çalışmaları sayesinde, şehirde suçla mücadelede önemli adımlar atılmaya devam ediyor. 

Şanlıurfa Halkına Uyarı

Yetkililer, uyuşturucu ile mücadelede halkın desteğinin önemine vurgu yaparak, şüpheli durumlarda derhal polisle irtibata geçilmesi gerektiğini belirtti. Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü, uyuşturucu ticaretine ve kullanımına karşı tavizsiz bir şekilde çalışmalarını sürdürmeye devam edeceklerini açıkladı. 

Bu tür operasyonların, uyuşturucu suçlarıyla mücadelede caydırıcı nitelikte olduğunu belirten yetkililer, toplumsal bilinçlenmenin ve işbirliğinin önemini bir kez daha hatırlattı. ( Haber: Abdullah Toprak

Kaynak: Urfa Haber Merkezi