ŞANLIURFA - Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavının ilk oturumu bugün Şanlıurfa'da büyük bir heyecanla başladı. Saat 09.30'da başlayan sınavın ilk oturumu 10.45'te sona erdi. Bu oturumda öğrencilere Türkçe, İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil derslerinden toplam 50 soru yöneltildi. Öğrencilere bu soruları yanıtlamak için 75 dakika süre verildi.

İkinci oturum ise saat 11.30'da başladı ve 12.50'de sona erdi. Bu bölümde öğrencilerin matematik ve fen bilgisi becerileri değerlendirildi. İkinci oturumda toplam 40 soru için öğrencilere 80 dakika süre tanındı.

Şanlıurfa’da binlerce öğrenci, lise hayallerini gerçekleştirebilmek için sınav salonlarında ter dökerken, sıcak hava koşullarına rağmen aileler okul bahçelerinde bekleyerek çocuklarına manevi destek oldu. Ailelerin okul bahçelerinde dua ederek çocuklarını beklemesi, sınavın önemini ve heyecanını gözler önüne serdi. Birçok aile, çocuklarının başarılı olması için dualar etti ve onlara moral vermeye çalıştı.

Sınav merkezlerinde gerekli tüm tedbirler alındı. Sınavın sorunsuz geçmesi için yetkililer yoğun bir çaba gösterdi. Öğrencilerin rahat ve güvenli bir ortamda sınava girebilmeleri için çeşitli önlemler alındı. Sınav başlamadan önce okul girişlerinde güvenlik kontrolleri yapıldı ve öğrencilerin sınav salonlarına girişleri titizlikle denetlendi.

Şanlıurfa'da KPSS, 40 Derecelik Sıcaklıkta Büyük Zorluklarla Gerçekleşti! Şanlıurfa'da KPSS, 40 Derecelik Sıcaklıkta Büyük Zorluklarla Gerçekleşti!

LGS sınavı, öğrencilerin gelecekteki eğitim hayatlarında büyük bir öneme sahip. Bu nedenle öğrenciler kadar aileler de büyük bir heyecan içinde. Öğrenciler sınavın ardından geleceğe yönelik büyük adımlar atmayı hedeflerken, aileler de çocuklarının başarılarıyla gururlanmayı umut ediyor.

Şanlıurfa’da LGS heyecanı yaşayan öğrencilerden biri olan Mehmet, sınav öncesi yaptığı açıklamada, "Bu sınav için çok çalıştım ve elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım. Ailem her zaman yanımda oldu ve bana destek verdi. Umarım emeğimizin karşılığını alırız" dedi.

Bir başka öğrenci olan Ayşe ise, "Sınav heyecanı çok yüksek, ama iyi hazırlandığımı düşünüyorum. Öğretmenlerimizin ve ailemin desteğiyle başarılı olacağıma inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Ailelerden biri olan Fatma Hanım ise, "Çocuğumun bu sınavda başarılı olmasını çok istiyorum. Onun için çok dua ediyorum. İnşallah tüm öğrenciler emeklerinin karşılığını alır" diye konuştu.

Şanlıurfa'da gerçekleşen bu büyük sınav, öğrencilerin hayatında önemli bir dönüm noktası olacak. Sınavın ardından öğrenciler, aldıkları puanlarla liselere yerleşecek ve eğitim hayatlarında yeni bir sayfa açacaklar. Aileler ve öğrenciler, sınav sonuçlarının açıklanacağı günü heyecanla bekliyor. ( Haber Abdulllah Toprak/ Urfa Haber Merkezî )

Editör: Haber Merkezi