HAYATINI KAYBEDEN ZEKERİYA BARAN İÇİN MEVLİD OKUTULDU HAYATINI KAYBEDEN ZEKERİYA BARAN İÇİN MEVLİD OKUTULDU

İşçi Sağlığı ve İşçi Güvenliği (İSİG) Meclisi, 2024 yılının nisan ayını kapsayan İş Cinayetleri Raporu'nu açıkladı. 

İSİG Meclisi’nin her ay açıkladığı raporda istatistikler endişe verici boyutta. Rapora göre ülke genelinde ocak ayında 161, şubatta 149, martta 115 ve nisanda 163 olmak üzere dört ayda en az 597 işçi cinayetinde hayatını kaybetti.

Raporda, nisan ayında 48 şehirde iş cinayetlerine yer verildi. 

Rapora göre, en fazla iş cinayeti ölümü 46 ölümle İstanbul’da. İstanbul’u 7 ölüm ile Antalya, 6 ölüm ile Sakarya izledi.

Şanlıurfa da işçi cinayetlerinin sık yaşandığı şehirler arasında yer alıyor.

Rapora göre, nisan ayında Şanlıurfa’da 4 işçi ölümü yaşandı.

Diğer illerin verileri şöyle:

46 ölüm İstanbul’da; 7 ölüm Antalya’da; 6 ölüm Sakarya’da; 5’er ölüm Manisa ve Muğla’da; 4’er ölüm Adana, Adıyaman, Ankara, Hatay, Konya, Mersin, Niğde ve Şanlıurfa’da; 3’er ölüm Aydın, Gaziantep, İzmir, Kocaeli, Osmaniye, Sinop ve Sivas’ta; 2’şer ölüm Balıkesir, Çanakkale, Diyarbakır, Edirne, Kahramanmaraş, Kayseri, Kütahya, Ordu, Samsun, Siirt ve Zonguldak’ta; 1’er ölüm Aksaray, Artvin, Bilecik, Çorum, Denizli, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Hakkari, Isparta, Karabük, Kastamonu, Mardin, Şırnak, Trabzon, Tokat, Yalova, Arnavutluk ve Karadağ’da meydana geldi.

Nisan ayında iş cinayetlerinin yaş gruplarına göre dağılımı şöyle:

14 yaş ve altı 2 çocuk işçi, 15-17 yaş arası 3 çocuk/genç işçi, 18-29 yaş arası 27 işçi, 30-49 yaş arası 64 işçi, 50-64 yaş arası 51 işçi, 65 yaş ve üstü 8 işçi, yaşını bilmediğimiz 8 işçi hayatını kaybetti.

Editör: Haber Merkezi