URFAHABERMERKEZİ - Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde, Mardin istikametine seyir halinde olan bir tırda çıkan yangın, sürücünün dikkati ve itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde kontrol altına alındı. 

Olay, henüz sürücüsünün ismi ve plakası öğrenilemeyen bir tırın, yokuştan inerken balatalarının ısınmasıyla başladı. Sürücü, lastiklerin bulunduğu bölümden duman çıktığını fark edince durumu hemen 112 acil çağrı merkezine bildirerek yardım talebinde bulundu. İhbar üzerine harekete geçen itfaiye ekipleri, tırı bir dinlenme tesisinde karşılamak üzere hazırlık yaptı.

Tırın sürücüsü, fren yapmanın yangını büyütme riskini göze alarak durmaksızın ilerledi ve belirlenen dinlenme tesisine ulaştı. Olay yerinde bekleyen itfaiye ekipleri, tırın güvenli bir alanda durmasının ardından derhal müdahalede bulundu.

Yangının çıktığı noktada hızlı bir şekilde soğutma çalışmaları yapan itfaiye ekipleri, tırın balatalarının ve lastiklerinin tamamen yanmasını önledi. Yangın, tırın dorsesine ulaşmadan kontrol altına alındı ve söndürüldü. Böylece, trafikteki diğer araçlar ve çevreye yönelik potansiyel bir tehlike de ortadan kaldırılmış oldu.

Olay sırasında herhangi bir yaralanma yaşanmazken, yangın nedeniyle tırın balataları ve lastiklerinde hasar meydana geldi. Olayın daha büyük bir felakete yol açmaması, sürücünün dikkati ve itfaiyenin hızlı müdahalesi sayesinde mümkün oldu. 

Şanlıurfa itfaiye ekipleri, bu tür durumlar için vatandaşların dikkatli olmasını ve benzer bir olayla karşılaştıklarında hemen acil durum numaralarını aramalarını önerdi. ( Haberin kaynağı: Abdullah TOPRAK / Urfa Haber Merkezi )