Bu sene de benzer bir durumla karşılaşılacağından endişe duyan vatandaşlar, yetkililerden denetim yapmalarını istiyor.

Şanlıurfa’da bayramlarda fırınların bir bölümü kapalı oluyor. Nitekim geçen Ramazan Bayramı’nda da fırınların bazılarının mesai yapmaması vatandaşları mağdur etmişti.

Bu Kurban Bayramı’nda da benzer durum yaşanacağa benziyor. Aileleriyle kahvaltı yapmak isteyen vatandaşlar açık fırın ve ekmek bulmakta zorluk yaşayacak.

NÖBETLEŞE AÇIK OLACAKLAR ANCAK…

Ramazan Bayramında Fırıncılar Odası'nın nöbetleşe çalışma kararı almasına rağmen sistemin aksaklıklar yaşaması ve denetim eksikliği sorunu daha da büyütmüştü. Şanlıurfa Fırıncılar Odası Başkanı Emin Karaatlı bu bayramda nöbetleşe çalışma kararı alındığını açıkladı.

Mahallelerde bayramın 1. ve 2. günü bir fırın açıkken, 3. ve. 4. günü diğer fırın açık olacak.

Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Emin Karaatlı, fırınların denetimini belediyelerin yapacağını söyledi. Karaatlı, “Denetimi, açıp açmayan fırını belediyeler kontrol edecek, mazereti olanları belediyeler tespit edecek. Somun ve unlu mamul işletmeleri 7/24 açık olacak” dedi.

Halk Sağlığını Tehdit Eden Ürünlere Eyyübiye’de Geçit Yok! Halk Sağlığını Tehdit Eden Ürünlere Eyyübiye’de Geçit Yok!

VATANDAŞLAR MAĞDUR, BELEDİYELERDEN DENETİM İSTENİYOR

Bu sene de bayramda fırınların kapalı olma ihtimali vatandaşları tedirgin ediyor. Aileleriyle kahvaltı yapmak isteyenler bayram sabahı ekmek bulmakta zorluk yaşayacağından korkuyor. Vatandaşlar, belediyelerden fırınların bayramda açık kalmasını sağlayacak ve nöbetçi sistemin düzgün işlemesini sağlayacak bir denetim yapmalarını istiyor.

Editör: Abdullah Toprak