İkametini taşımak isteyenler için son uyarı yapıldı. Yeni değişiklikle beraber yeni şartlar da geldi. Eğer ikametgahını E-Devlet üzerinden yapacaksanız bu şartları da yerine getirmeniz gerekecek. Son 2 hafta kaldı. Bu işlemi yapmayanlara para cezası kesilecek.

20 GÜN İÇİNDE YAPILMALI

Bulunduğun evden yeni bir yere taşınmak isteyenler adres değişikliği bildirimini 20 gün içinde yapması gerek. Bu değişikliğin nedeni, aile hekiminin atanması, oy bölgesinin belirlenmesi ve devlet okulu kayıtları gibi resmi işlemlerde kullanılmak üzere son derece önemli.

Bunun yanı sıra aile hekimi atanması, oy bölgesinin belirlenmesi, devlet okulu kayıtları gibi resmi işlemler için bu adres değişikliği geçerli sayılacaktır.

2 YÖNTEM VAR

İkamet için Adres değişikliği başvurusu için 2 farklı yöntem bulunuyor. İlki, bireyin Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’ne bizzat başvuruda bulunmasıdır; diğeri ise E-Devlet aracılığıyla online başvuru yapmak.

"Dijital benim işim" Dijital Pazarlama Kampanya Yarışması'nda kazananlar belli oldu "Dijital benim işim" Dijital Pazarlama Kampanya Yarışması'nda kazananlar belli oldu

Eğer siz E-Devlet üzerinden başvuru yapacaksanız pandemi döneminde alınan bazı önlemler çerçevesinde yapacaksınız. Değişim Başvurusu yapacak kişinin belirli şartlara uygun olması da gerekmekte. T.C vatandaşı olmalı, ergin olmalıdır ve velayet veya vesayet altında bulunmamalıdır.

PARA CEZASI UYGULANACAK

Belirtilen şartlarla beraber 20 iş günü içinde adres değişikliği bildirimini yapmayanlara idari para cezası uygulanacak. İdari para cezası, sahte adres değişikliği bildirimlerine karşı bir önlem olarak da işlev görmektedir. Aile içindeki yetişkin bireyler birbirleri adına bildirimde bulunabilirken, 18 yaş altındaki çocuklar için veli, vasi veya yetişkin aile bireyleri başvuruda bulunabilir.

İkametgâh değişikliğinin 20 iş gününde yapılmaması durumunda, e-Devlet üzerinden kontrol edilebilecek ceza tutarı 10 bin TL’ye kadar çıkarılabilir.

Editör: Haber Merkezi