Son zamanlarda, esnaf arasında IBAN ile ödeme yöntemi yaygınlaşmaya başladı. Bunun en önemli sebebi ise, kar marjlarının düşmesi ve POS cihazlarının maliyetlerinin artmasıyla birlikte, kredi kartı komisyonlarından kaçınma isteği.

Ancak bu durum, vergi kaçakçılığı, kayıt dışı işlemler, fatura kesilmemesi ve müşteriden ekstra hesap ücreti alınması gibi birçok sorunu da beraberinde getiriyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı da bu konuya duyarsız kalmadı ve IBAN ile yapılan ödemeleri incelemeye aldı.

MASAK İNCELEMELERİ VE PARA CEZALARI KAPIDA!

IBAN ile yapılan ödemelerde fiş veya fatura kesilmemesi, kayıt dışı işlemlere ve vergi kaçakçılığına yol açıyor. Bu durum, hem esnaf hem de tüketiciler için ciddi riskler oluşturuyor.

Fatura kesilmeyen alışverişlerde, tüketiciler ayıplı mal veya hizmet karşısında haklarını savunmakta zorlanabilir. Ayrıca, vergi kaçıran esnaflar da para cezası ile karşı karşıya kalabilir.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, IBAN ile yapılan ödemelerin fatura ile belgelenmemesi durumunda işletmelere ceza kesileceğini açıkladı.

Şanlıurfa'da Polis Eşlerinden Birlik ve Dayanışma Gecesi Şanlıurfa'da Polis Eşlerinden Birlik ve Dayanışma Gecesi

TÜKETİCİLER DE DİKKATLİ OLMALI!

IBAN ile ödeme yapan tüketicilerin de dikkatli olması gerekiyor. Tüketiciler, IBAN ile ödeme yaptıklarında nakit transferinin açıklama kısmına alınan hizmetin detaylarını yazmak zorundalar. Bu sayede, hem kendi haklarını korumuş olurlar hem de herhangi bir mağduriyetin önüne geçmiş olurlar.

Editör: Haber Merkezi