ŞANLIURFA - Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü, kent genelinde gerçekleştirdiği huzur ve asayiş uygulamaları ile suç ve suçlulara göz açtırmıyor. Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan denetimler sonucunda, arama kararı bulunan 13 kişi gözaltına alınırken, çeşitli suç unsurları ele geçirildi.

Polis ekiplerinin yoğun çalışmaları neticesinde, kent genelinde 16 bin 13 şahıs, 2 bin 988 araç ve 351 motosiklet kontrol edildi. Şüpheli ve ihbar üzerine yapılan bu kontroller sonucunda, haklarında çeşitli mahkemelerce arama kararı bulunan 13 kişi yakalanarak adli işlemler başlatıldı.

Denetimler sırasında, 2 adet ruhsatsız tabanca, 12 adet fişek, 2 adet ruhsatsız tüfek ve 111,08 gram uyuşturucu madde ele geçirildi. Bu bulgular, Şanlıurfa'da asayişin sağlanmasında ne denli titiz çalışmalar yürütüldüğünü bir kez daha ortaya koydu.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler de denetimlerini sıkılaştırdı. Trafik kurallarını ihlal eden 26 araca idari para cezası kesilirken, hacizli yakalamalı bir araç tespit edilerek el konuldu. Ayrıca, alkollü araç kullandığı tespit edilen bir şahıs hakkında adli işlem başlatıldı ve çalıntı olduğu belirlenen bir motosiklet ele geçirildi.

Şanlıurfa Emniyeti’nden Kararlılık Mesajı

SİVEREK’TE UYUŞTURUCU VE SİLAH OPERASYONU SİVEREK’TE UYUŞTURUCU VE SİLAH OPERASYONU

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü, huzur ve güvenliğin temini için çalışmalarına aralıksız devam edeceklerini belirterek, suç ve suçlulara karşı kararlılıkla mücadele edeceklerini vurguladı. Halkın güvenliği için yapılan bu tür denetimlerin, kamu düzenini koruma ve suç oranlarını azaltma açısından büyük önem taşıdığı ifade edildi.

Güvenlik güçlerinin sıkı denetimleri, sadece suç ve suçluların yakalanmasıyla kalmayıp aynı zamanda halkın güvenliğini arttırmak ve toplumsal refahı sağlamak adına da büyük önem taşıyor. Bu tür operasyonlar, halkın polise olan güvenini arttırırken aynı zamanda suçun önlenmesine yönelik caydırıcı bir etki yaratıyor.

Şanlıurfa'da gerçekleştirilen bu tür operasyonlar, sivil toplumun da polisle işbirliği içinde hareket etmesini sağlıyor. Toplumun polisle daha yakın işbirliği içinde olması, suçla etkin bir şekilde mücadelede önemli bir faktör olarak öne çıkıyor.

Bu kapsamlı operasyon ve elde edilen sonuçlar, Şanlıurfa'da güvenliğin sağlanması noktasında atılan önemli adımlardan biri olarak dikkat çekiyor. Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü'nün kararlı mücadelesi, halkın huzur ve güvenliğinin korunması adına takdire şayan bir çaba olarak nitelendiriliyor. ( Haber : Abdullah TOPRAK / Kaynak : Urfa Haber Merkezi ) 

Kaynak: Urfa Haber Merkezi