23 Ocak, 2021, Cumartesi 14:07
İstanbul'dan kartpostallık kar manzaraları
GALERİNİN DEVAMI




















Son dakika haberi: İstanbul ve Ankara başta olmak üzere tüm yurtta kar yağışı etkili oldu. Zonguldak kar yağışı rekoru kırdı, Bolu ise -32 dereceyle en soğuk il oldu. Birçok il hasret kaldığı kara kavuştu. Doğu bölgelerde aşırı soğuklar etkisini hala gösterirken, batıda sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıktı.
İL İL HAVA DURUMUPeki kar yağışı İstanbul'a ne zaman dönecek? Ankara'da yeniden kar yağışı ihtimali var mı? Yurt genelinde kar yağışı bekleniyor mu? Merak edilen soruların cevabı Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı hava tahmin raporunda yer aldı.
MARMARA'YA KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISIMarmara Bölgesi'nin batısında yarın kuvvetli rüzgar bekleniyor.Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden yapılan açıklamaya göre, yarın sabah saatlerinden itibaren bölgenin batısında Trakya geneli ile İstanbul'da, güney ve güneybatı yönlerinden kuvvetli rüzgar ve yer yer fırtına öngörülüyor.Kuvvetli rüzgar nedeniyle meydana gelebilecek soba ve baca zehirlenmesi, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.
YENİ HAFTA YAĞIŞLA GELECEKİstanbul'da geçtiğimiz hafta sonu ve pazartesi günü etkili olan kar yağışı yerini güneşli havaya bıraktı. Marmara bölgesinde sıcaklıkların önümüzdeki hafta artması, sonraki hafta ise yeni yağışlı hava sisteminin etkisi altına girmesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde yer verilen orta ve uzun vadeli tahminlere göre ay sonunda İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Marmara, Ege'nin iç kesimleri, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Karadeniz'in batı bölgelerinde kar yağışı bekleniyor.
SALI GÜNÜ SICAKLIKLAR DÜŞECEKGeçtiğimiz hafta sıfırın altına düşen sıcaklıklar Marmara bölgesinde 15 dereceye kadar çıkacak. Yarından itibaren lodosun da etkisiyle batı bölgelerde yağışlı hava etkisini gösterecek. Haftanın ilk iş günü 25 Ocak Pazartesi günü yağışlar daha geniş bir alana yayılacak. Salı günü sıcaklıklarda düşüş görülmeye başlayacak.

YAĞIŞLAR BARAJLARI NASIL ETKİLEDİ?KAR YAĞIŞI NE ZAMAN GERİ DÖNECEK?MGM'nin sitesinde yer alan tahminlere göre 27 Ocak Çarşamba günü kar yağışı Marmara'nın batısı ve Ege'nin iç kesimlerinde görülecek. 28 Ocak Cuma günü İstanbul ve Ankara başta olmak üzere; Edirne, Erzurum, Bolu, Konya ve Kayseri gibi illerde karla karışık yağmur ve kar yağışı görülecek. Haftanın son iş günü 29 Ocak Cuma ise kar yağışının etkisi doğu bölgelere kayacak.KAYNAK: HABER7
Yorum Yazın