İsrail, Gazze'ye yönelik saldırılarını sürdürüyor. Hastane katliamı sonrasında dünyadan tepkiler gelmeye devam ederken kara harekatı hazırlıklarının tamamlandığı aktarıldı. ABD Başkanı Joe Biden'ın katıldığı toplantıda kara harekatı yapmaktan başka çarenin olmadığının iletildiği ortaya çıktı. Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığında bir genel müdür, ABD yönetiminin İsrail yanlısı tutumunu daha fazla destekleyemeyeceğini belirterek istifa ettiğini duyurdu. İsrail, Gazze'de hastane yakına yeni bir saldırı düzenledi. İşte dakika dakika ayrıntılar....

GAZETECİLERİN YAKININA BOMBA DÜŞTÜ

İsrail saldırılarına aralıksız devam ederken gazetecilerin bulunduğu yerin yakına bomba düştü. O sırada NTV Muhabiri Osman Terkan da Sderot'ta yayındaydı. Önce siren sesi ardından patlama duyduğunu belirten Terkan daha sonra sığınağa geçti.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: İsrail bombardımanında şu ana kadar 4 hastane hizmet dışı kaldı 14 sağlık merkezi elektrik kesintisi ve yakıtının tükenmesi nedeniyle hizmet veremiyor.

İSRAİL YİNE HASTANE YAKININI VURDU

Abluka altındaki Gazze'deki Han Yunus Hastanesi'nin yakınındaki bir ev vuruldu. Saldırıda 4 sivilin hayatını kaybettiği çok sayıda kişinin de yaralandığı öğrenildi.